Fogadd meg te is Hosszú Katinka motivációs tippjeit

Világbajnok inspiráció

2015/08/06

Az idei vizes világbajnokságon elsőként Hosszú Katinka óriási sikerének örülhettünk, aki remek formában érkezett a bajnokságra, és az arany mellett elhozta az új világrekordot is. Rajongóival most megosztotta, milyen elvek mentén készül fel egy-egy keményebb edzés levezetésére, és mi zajlik le ilyenkor a fejében.

Kőkemény felkészülést igényel egy-egy verseny sportolóinktól, ami nemcsak testi, de mentális megterhelés is számukra. Napi több órát töltenek földön, vízen, levegőben, dacolva az elemekkel és olykor-olykor saját magukkal is. Ők a leghitelesebb képviselői a mozgásnak, a sport szeretetének. Kitől, ha nem a világ legjobbjától fogadjuk meg motivációs tanácsait. Hosszú Katinka elárulta, ő miként edzi saját magát, de leginkább a szellemét, amikor arra kerül a sor, hogy megmutassa, mire képes.

A rekorder világbajnok úszó öt pontban szedte össze, mi az, ami motiválja és mit tart mindig szem előtt, amikor le megy az edzésre.

hosszú katinka2

 
1. Minden edzés előtt egy pillanatra megállok, és mielőtt a vízbe ugranék, elgondolkodom azon, mi a célom, és mit kell tennem az edzésen, hogy egy lépéssel közelebb kerülhessek hozzá.

2. Az edzéseken tartom magam a „nincs mentség” elvéhez. Soha nem keresek mentségeket, mindig megteszem, amit meg kell tennem, ezért azt sem viselem el, ha valaki a közelemben mentségeket keres.

3. Az egész karrierem arra épült, hogy ha választanom kellett, soha nem féltem a nehezebb út mellett dönteni. Ami könnyen jön, azért nem érdemes küzdeni.

hosszú katinka4


4. Nem keresek magamnak könnyű feladatokat, ahol biztos a siker, inkább olyanok után kutatok, ahol a bukás esélye nagyobb, mert azt vallom, a siker felé vezető út kudarcokkal van kikövezve.


5. A kemény munka mindig kifizetődik. Talán nem pont akkor, amikor számítasz rá, de a munka soha nem megy pocsékba, mindig a hasznodra válik.

Érdemes tehát megfogadni Hosszú tanácsait és inspirációt meríteni belőle. Persze ő sem tagadja, hogy előfordult már, közel állt ahhoz, hogy feladja. “Amikor a londoni olimpián ‘csak’ negyedik lettem, elkeseredtem, abba akartam hagyni. De Shane azt hangsúlyozta: ‘Ne hagyd ott az úszást, hát mennyi évet beletettél!? Negyedik voltál az olimpián, ott vagy a legjobbak között!’ Már akkor azt mondta, lehet, ez a negyedik hely a legjobb dolog, ami velem történt! Meg is sértődtem, hogyhogy nem tudja megérteni – ez életem tragédiája! Majdnem két és fél évvel később már mondhatom, hogy igaza volt. Másként néztem utána a sportra. Nem féltem a kurdarctól. És újra iszonyatosan élvezem a kihívásokat” – meséli Hosszú a Story magazinban, akinek nemcsak társa, de edzője is férje, Shane.

fotó: Facebook

Hozzászólások