Fogászati csúcstechnológia a góckutatásban *

Magyarországon először!

2014/06/29

A Vip Dental Diagnosztikai Centrum Magyarországon egyedülálló csúcstechnológiával rendelkező gépparkkal várja pácienseit és leendő pácienseit. A fogászati központ egy különleges berendezést mutat most be, egy három dimenziós készüléket, amit a fogak és a kóros elváltozások vizsgálatára fejlesztettek ki.

iCAT Scanner MachineMi a CBCT vagy más néven a digitális volumentomográfia?

A Digitális Volumentomográfia egy speciális, háromdimenziós digitális röntgen leképezési módszer, melyet a fogászat, a szájsebészet és implantológia, fogszabályozás területén használnak, az alsó-felső állcsont és a fogak vizsgálatára fejlesztettek ki, de kiválóan alkalmazható a fül-orr-gégészeti problémák feltárásához, vizsgálathoz egyaránt.

Mennyi sugárdózissal jár a CBCT-felvétel

A CBCT készülékkel kényelmesen, cső alakú detektorban való fekvés és kontrasztanyag beadása nélkül, a lehető legpontosabb, méretarányos képet alkothatunk. Ezért a hagyományos CT felvételek 1200-3300 µSv sugárdózisával szemben a 3D CBCT már csak rendkívül alacsony 68 µSv dózissal terheli a pácienst.

Fogászati góckutatás, patológia

Háromdimenziós leképzése révén a CBCT-felvétel a legalkalmasabb eszköz a fogak gyökerei között kialakult olyan kóros elváltozások biztos diagnosztizálására, melyek például hajhullást vagy test szerte több ízületre kiterjedő ízületi gyulladást okoznak. Sok esetben hagyományos röntgentechnológiával ezek nem, vagy csak esetlegesen lehetne felderíteni.

Miért jó az orvosnak?

A VIP Dental Centrumban készült digitális felvételt CD-n vagy elektronikus úton átküldve ingyenes kiértékelő programmal együtt bocsájtjuk a beutaló orvos rendelkezésére, aki számítógépén rendelőjében elemzi ki és készíti el a kezelés tervet.

Az 3D CBCT berendezéseink nagy felbontású, három-dimenziós képalkotó eljárása révén a kezelő orvos képes lesz a legmegfelelőbb méretű és típusú implantátum kiválasztására, illetve annak behelyezési irányának és helyének a gondos megtervezésére. A 3D CBCT-leképzési technika meghonosítását Magyarországon elsőként a kategória győztes i-CAT CBCT berendezésünkkel kezdtük meg.

A CBCT előnyei a fül-orr gégészet területén:
A hagyományos CT-felvételnél alacsonyabb sugárterhelés.
Nagy képi felbontás
Rövid, maximum 40 másodperces felvételi idő.

* Fizetett hirdetés

Hozzászólások