Fogathajtó vb – Francia vezetés a maratonhajtás után

Nyolc akadály várt a versenyzőkre

2014/09/28

24 nemzet 78 versenyzője nevezett a 2014. szeptember 24-28. között Izsákon zajló Egyesfogathajtó Világbajnokságra. A szombati maratonra nyolc akadályt építettek a hajtóknak, amelyekben rövidebb, kockázatos és nehéz, valamint hosszabb, de biztonságosabb fordulókkal ellátott útvonalak vannak. Az biztos, hogy minden akadály világbajnoki színvonalú lett.

A francia Renaud Vinck átvette a vezetést összetettben a szombati maratonhajtást követően az Izsákon zajló egyesfogathajtó-világbajnokságon. A díjhajtás után második Vinck a második számban 11. lett, de mivel az eddigi éllovas, legutóbb bronzérmes holland Wilbrord van den Broek csak a 22. helyen zárt, összetettben helyet cseréltek egymással. A harmadik helyre – hét pozíciót javítva – a lengyel Weronika Kwiatek jött fel azzal, hogy hatodikként végzett a maratonhajtásban.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A szombati versenynapon Nyúl Katalin volt a legjobb magyar 13. helyével, amellyel összetettben a 11. pozícióból várhatja a vasárnapi zárószámot. Csapatban a címvédő németek az élre álltak a franciákat megelőzve, de a két csapat között a három hibapontot érő egy verőhibánál is kisebb a különbség az akadályhajtás előtt. A harmadik helyre a norvégok jöttek fel, míg a Hódi Károly, Jámbor Vilmos, Lantos Gábor összeállítású magyar trió öt pozíciót rontva a 15. helyre esett vissza.

 

Hozzászólások