Fogszabályzót a csodás kutyamosolyért!

Vigyorra hangolva

2016/03/02

Gyerekkorunk egyik legrémisztőbb kiegészítője a fogszabályzó. De láttál már fémszerkezetet édes kis kutyák szájában?! Most itt az alkalom, hogy szemügyre vedd ezt a helyes kis kölyköt, aki ellenállhatatlanul mosolyog rád: kutyafogszabályzóban!

Bár nekem sokáig próbálták beadni, hogy a fogszabályzó trendi és divatos, valahogy nem éreztem magamat annak, amikor felkerült fogaimra a fém-szürke dísz, amiben aztán végig kellett szambáznom hosszú hónapokon keresztül a suli folyosóján, a nekem tetsző srác előtt, majd néha még táplálékot is magamhoz venni anélkül, hogy egy-egy saláta darab ne integetne vissza a velem szemben állóra. Zanzásítva ezek voltak akkori életem legnagyobb problémái, de ahogy a mellékelt élménybeszámoló is jelzi, mély nyomokat hagyott bennem az időszak sűrű gondjainak terhe, ha még ma, nagyjából 13 év elteltével is ennyire elevenen él bennem.

Persze igaz, ami igaz, ma azért bátran mosolygok vissza bárkire, akivel szembe találom magam, tehát érzékelem ám a helyzet előnyeit, de ifjonti énem lázadó és mindennek megfelelni vágyó lelkecskéje igen nehezen kezelte a szépséghibás időszakot. Mindegy, ezen is túl vagyok már.

Azért az élmények szűnni nem akaró átadása, mert a látóterembe került ez az édes kis tinédzser – vagy inkább csöppség -, akinek bájos mosolya még fogszabályzóval is annyira magával ragadó és ellenállhatatlan, hogy muszáj neked is megismerned!

Az ok, amiért a 6 hónapos Golden Retriever kutyafogszabályzót kapott, az a kis házőrző csálén előbújó felnőtt fogainak köszönhető. Wesley egy jókedvű, játékos, eleven kölyök volt, mindaddig, amíg a ferde fogacskái ennek gátat nem szabtak. Már nem volt kedve se enni, se játszani, mert nem tudta összezárni rendesen az állkapcsát. Így a család úgy döntött, hogy azonnali megoldáshoz fordulnak: Wesley-nek kutyafogszabályzóra lesz szüksége! Szerencsére apuka éppen ezzel foglalkozik, úgyhogy az állatorvos családfő pontosan tudta, mit kell tennie! Néhány hét és lekerül a fém szerkezet, de addig is élvezzük együtt a kis mosolygós apró-cseprő pillanatait.

Az első pillanatok:

Itt már gyanúsan szomorkás a tekintet:

Első kézből érkezik a segítség:

Néha még kicsit szégyenlősek vagyunk….

De a végeredmény?! Teli fogsoros nagy mosoly:

Hozzászólások