Fokhagymás-csirkés spagetti

Ha nem csak olaszosan szereted

2016/09/05

Mai receptünkkel bebizonyítjuk, hogy a spagetti nem csak olaszosan készíthető. Ha kipróbáljátok, meglátjátok, hogy nem mindig a klasszikus tökéletes! 

Hozzávalók:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 28 dkg csirkemellfilé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 csipet só
  • 2 csipet feketebors
  • 200 g spagetti tészta
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 2 csipet őrölt chili

Elkészítés:

1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk és egy evőkanál olívaolaj, só és bors keverékébe bepácoljuk egy órára.

2. Sós vízben felrakjuk a tésztát főni, közben elkészíthetjük a szószt.

3. A fokhagymát megtisztítjuk és a gerezdeket nagyon apróra vágjuk, majd kissé felhevített olívaolajon pár percig pirítjuk, alacsony lángon.

4. 2-3 perc után a fokhagymához adjuk a csirkemellett, az olívaolajos páccal együtt és kb 8-10 perc alatt megsütjük, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg.

5. Mikor megsült a csirkemell apróra vágjuk a petrezselymet és a hozzáadjuk. Végül jöhet a maradék olívaolaj, őrölt chili, só, bors, majd végül hozzákeverjük a kifőtt spagettit is. Esetlegesen kevés parmezánnal megszórva, még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások