Fokhagymás garnélarák

Garnélarák ízletes fokhagymás mártásban

2017/04/18

Ha szereted a fokhagymás ételeket és a rákot is, garantáltan imádni fogod ezt a receptet, hiszen nagyon gyors és egyszerű!

Szeretnél garnélát készíteni, de nem tudod, hogy mivel ízesítsd? A legegyszerűbb és legfinomabb ezzel a fokhagymás mártással lesz. Ha elsőre nem sikerül tökéletesen, ne keseredj el, gyakorlat teszi a mestert!

Hozzávalók:

  • fél evőkanál olívaolaj
  • fél kg garnélarák megtisztítva
  • só ízlés szerint
  • 6 gerezd fokhagyma
  • negyed teáskanál finomra őrölt paprika
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál sós kapribogyó
  • fél teáskanál hideg vaj
  • 1/3 csésze apróra vágott petrezselyem
  • fél evőkanál hideg vaj
  • víz, amennyi szükséges

Elkészítés: 

1. Hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Tegyük bele a garnélát, majd egy percig hagyjuk, hogy piruljon. Hintsük meg sóval, majd várjuk míg rózsaszínre pirul. 

2. Keverjük hozzá a fokhagymát és a pirospaprikát is. Várjunk kb. 2-3 percet, majd adjuk hozzá a citromlevet, a kapribogyót, a fél tk. vajat és a petrezselyem felét. Várjuk meg míg elolvad a vaj, majd kapcsoljunk alacsonyabb hőfokra.

3. Ezután adjuk hozzá a fél ek. hideg vajat. Ha ez a vaj is megolvadt sűrű mártást kell kapjunk, ez kb. 2-3 percet vesz igénybe. 

4. Ha a garnélák már átlátszóak, szedjük ki őket egy tálba, majd a mártást főzzük tovább még egy kicsit. Adjuk hozzá a szükséges mennyiségű viezt, majd öntsük rá a rákra. A maradék petrezselyemmel szórjuk meg. 

Jó étvágyat! 

Hozzászólások