Fokhagymás-libazsíros krumpli

A köret, ami mellett már nem is számít a hús...

2016/03/21

Egy isteni, tartalmas és persze nem diétás köret. Van aki szereti az ilyesmit, van aki sikítva menekül előle… Ez egy régi magyaros köret, ami nagyon jól illik egy konfitált kacsa- vagy libacombhoz, de akár egy jó tepsis csülökhöz is!

krumpli002

Ha benne vagy, hogy kipróbáld, íme a recept!

Hozzávalók:

* 4 főre

* 1,5 kg burgonya

* 5-6 gerezd fokhagyma

* 2 lapos ek libazsír

* só

* őrölt bors

Elkészítés:

* A meghámozott burgonyát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben felforrósított libazsírba tesszük és összeforgatjuk.

* 5-6 percig pirítjuk, keverés mellett.

* Sózzuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és fedő alatt kb. negyedóráig pároljuk.

* Ezután a fedőt levéve, többször kevergetve, készre sütjük.

* Őrölt borssal megszórjuk.

Tálalás előtt frissen aprított petrezselymet adhatunk hozzá. Finomabb lesz tőle, és nem utolsó sorban nagyon jól néz ki.

Jó étvágyat!

Hozzászólások