Föld alatti kerékpárverseny Kőbányán

Ötödik alkalommal kerül sor az egyik legkülönlegesebb hazai sportrendezvényre

2014/08/01

Föld alatti kerékpárverseny Kőbányán

Augusztus 9-én, szombaton rendezik meg ötödik alkalommal az egyik legkülönlegesebb hazai kerékpárversenyt a Kőbánya alatti pincerendszerben – a föld alatti kerékpárversenyt.

A Mofém Underworld Kupának a Maglódi út alatt húzódó járatrendszer és a felszínen lévő Merkapt Maraton Sportközpont ad otthont. A viadal nyomvonalát alkotó föld alatti szakaszon a pince belmagassága változó, átlagban 2-2,5 méter, a járatok szélessége három és nyolc méter között változik, de 80 centiméter széles vasajtón is át kell majd hajtani.

fotó: www.arlnow.com
fotó: www.arlnow.com

A szervezők tájékoztatása szerint a kerékpárverseny során öt futamot tartanak, közülük a napot indító 30 perces próbafutam ajánlható a versenyzéssel még csak ismerkedőknek. A többire az edzettebbeket várják, a versenyzőket a nemük és a születési idejük alapján sorolják be, a nők és a junior korúak futama 60, míg a férfiak futamai 70 percig tartanak majd.
Egy világbajnok már biztosan lesz a mezőnyben Kövér Márton személyében, aki tavaly maratoni kenuban szerzett világbajnoki címet.
A pincerendszer terhelhetősége miatt futamonként legfeljebb hetvenen indulhatnak. Nevezni a rendezvény honlapján, awww.underworldkupa.hu címen lehet augusztus 7-ig. (MTI)

 

Hozzászólások