Folytatódik a kellemes, tavaszi időjárás

Napközben ismét elérheti a 20 fokot a hőmérő higanyszála

2015/04/11

Szombaton marad a kellemes, napos idő az ország egész területén, helyenként délután egy kis zápor, zivatar előfordulhat. Az időjárás fokozatosan melegszik, egész Európában 20 fok körül alakulhat a nappali hőmérséklet. Ideális kiránduló idő.

Szombati időjárás Magyarország területén

A kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő mellett szombaton is sok lesz a napsütés. Szombat délután azonban a Dunántúlon helyenként már több lehet a felhő, és az Alpokalján estefelé egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Pénteken a déli szél az Észak-Dunántúlon, szombaton a délnyugati szél a Dél-Dunántúlon gyakran megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben és a Nyírségben egy-két fokos fagyra is számítani kell, talaj menti fagy pedig a Dunától keletre bárhol előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 fok körül alakul.

időjárás

Az időjárási helyzet Európában

A kontinens belseje felett délnyugati-északkeleti tengellyel nagy kiterjedésű magasnyomás húzódik. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően Nyugat-, Közép- és Dél-Európában napos, csapadékmentes az idő. Az erős tavaszi napsütés megtette a hatását; az elmúlt napokhoz képest a legtöbb helyen erősödött a nappali felmelegedés. Skandinávia északi felének kivételével már a szárazföld legnagyobb részén 13 és 20 fok közé melegszik fel délutánra a levegő, sőt Franciaországban 22, 24 fokot mérnek. A változékonyságot hozó időjárási frontok jelenleg az északi szélességek felett vonulnak. Ott a szeles, felhős, többször csapadékos időben 10 fok alatt marad a hőmérséklet csúcsértéke.

Szombat estig a Közép-Európa feletti anticiklon bár kissé gyengül, de számottevő időjárás-változás térségünkben nem valószínű; folytatódik a kellemes, napos, tavaszi idő.

   

Hozzászólások