Folytatódik, de enyhül a havazás

Maximum +6 fok várható

2015/01/31

Szombaton nyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap, főként északkeleten várható még eső, havas eső, havazás, majd délután ott is megszűnik a csapadék.

Havazás BudapestenA déli szél többfelé erős, a keleten viharos lesz, majd kezdetben északnyugaton, majd a Dunántúl nagy részén a szél északnyugatira fordul és megerősödik. Holnap a délnyugati, nyugati szél több helyen élénk, északkeleten erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +6 fok között alakul.

Feloldották a tehergépjárművekre vonatkozó korlátozást, amelyet a havazás miatt rendeltek el a 2-es főúton Nógrád megyében. A 2-es számú főút Rétság és Szendehely közötti útszakaszán megszűnt a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek forgalmának korlátozása. A korlátozást pénteken éjszaka vezették be a havas utak síkosságmentesítésének idejére, az érintett járműveket a rendőrök félreállították. A szakaszon már mindkét irányban haladhat a gépjárműforgalom.

Ismét közlekedhetnek a 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek a 82-es főúton Veszprémvarsány és Veszprém között. A tehergépjárművek közlekedésére korábban az intenzív havazás miatt vezettek be korlátozást.

Újra behajthatnak a kamionok Győr-Moson-Sopron megyéből Szlovákiába, miután feloldották a forgalomkorlátozást a rajkai és a vámosszabadi határátkelőknél. A péntek délután bevezetett korlátozás Rajkánál a 3,5 tonnánál, Vámosszabadinál a 7,5 tonnánál nehezebb járművekre vonatkozott a szlovákiai erős havazás miatt. A forgalomkorlátozás idején a rendőrség pihenőhelyekre és más útvonalakra terelte a kamionokat. (MTI)

Hozzászólások