Folytatódik a nagy esőzés

Ilyen lesz a hétvége is

2014/09/12

A hétvégén is folytatódik a borús, esős idő, több helyen jelentős mennyiségű csapadékra kell készülni. Egyes keleti tájakon viszont kevesebb eső várható, és melegebb, napsütéses idő valószínű.

Pénteken is több helyen eshet jelentős mennyiségű csapadék. Északkeleten helyenként, másutt sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Helyenként heves zivatar is kialakulhat. Megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. Hosszabb napos időszakok elsősorban keleten lehetnek, de időnként már a Dunántúlon is előbukkanhat a nap. A legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 16-20, másutt 19-30 Celsius-fok között alakul, melegebb északkeleten lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12-17 fok között valószínű.

Szombaton délelőtt elsősorban a nyugati és középső, délután főként keleti területeken várható eső, zápor, zivatar. Helyenként – elsősorban nyugaton – még ekkor is jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Időnként megerősödik a szél is. Délelőtt keleten, délután néhol nyugaton is kisüthet rövid időre a nap. A leghidegebb órákban 12-17 fok lehet. Nappal a Dunántúlon 16-21, másutt 21-27 fok között alakulnak a maximumok.

Vasárnap is többfelé valószínű eső, zápor, helyenként zivatar. Zivatarokban a szél is megerősödik. Rövid napos időszakok néhol délnyugaton és északkeleten lehetnek. A minimumhőmérséklet 10-16 fok között valószínű. A nappali maximumok többnyire 17-26 fok között alakulnak, a melegebb északkeleten lehet.

 

Hozzászólások