Forró finomságoka hűvös nyári napokra

Csoki csodák

2015/06/25

Igen, tudjuk, hogy a forró csokoládé nem éppen a diétás finomságok egyike. De ezeknek egyszerűen lehetetlen ellenállni!!!! Elég csak a képekre nézned és tudni fogod, hogy igazat beszéltünk.

Vannak ennek a cudar nyári időjárásnak előnyei is. Méghozzá, hogy nem kell lemondani az olyan isteni forró italokról, mint a télen finoman a szájban olvadó forró csokiról! Ilyenkor egy csodálatos kép jelenik meg a szemünk előtt: kandalló, kockás pokróc, ami alól kibújik egy puha vastag zokni, egy hatalmas bögre a tetején csábítóan ücsörgő tejszínhabbal. Lehetetlen nem imádni!

Fogyókúra ide, fogyókúra oda, mi itt a szerkesztőségben is valljuk, hogy néha bizony szükség van boldogsághormonra. Ha pedig az időjárás ennyire a hűvös napok után ácsingózik, akkor használjuk ki az előnyeit. A lényeg, hogy belülről érezzük a tüzet. A forró csoki egy olyan édesség, amiben rengeteg érzés keveredik. Megízlelheted a fűszerek és az édesség harmóniáját, számtalan hormont szabadít fel benned, tehát a rossz hangulatnak esélye sincs nálad, és a tetejében a szó legszorosabb értelmében önt el a forróság, ahogyan finom végig csorog a szádban ez a kívánatos ital.

A csokinak megvan az az előnye, hogy tulajdonképpen bármivel kombinálható, hogy különleges ízélményt csalogassunk elő. Ha valaki pikánsabb összhatásra vágyik, fűszerezze egy kis chili porral, fahéjjal, de a gyömbér is érdekes választás lehet. Ha barátokat hívsz és kell az oldottabb hangulat, akkor egy pici rummal, krémlikőrrel, vagy whiskey-vel is ízesítheted. A gyümölcsös aromák pedig igazi lányos érzéseket keltenek majd: eper, narancs és banán, amik a leginkább passzolnak hozzá. Nem húzzuk tovább a mézesmadzagot, álljon itt bizonyítékul néhány fotó, ami már önmagában elegendő ahhoz, hogy boldogságot árasszon!

A legfinomabb forró csokit úgy érheted el, ha valódi összetevőkből dolgozol, és még a tejszínhabot is te készíted. Ehhez mindössze egy adag tejszínre lesz szükséged, két bögre tejre, 50 g tejporra, 3 g kukorica keményítőre, 150 g fekete csokira. A habtejszínt, mielőtt felkevernéd, 5 percre tedd a mélyhűtőbe, majd vedd ki a tálat és habverővel keverd fel. A tejet forrósítsd fel, de ne forrald. Öntsd hozzá a csokoládét, majd folyamatos kevergetés mellett add hozzá a keményítőt és  tejport. Így lesz a csokid igazán krémes és bársonyos. Mostantól pedig tulajdonképpen bárhogyan ízesítheted a fent említett variációk közül. Buon appetit!

forró csoki

Sós-karamellás ízbomba

forró csoki6

Az igazi narancsos álom

forró csoki5

Barátoknak szeretettel

forró csoki4

Az igazi ízrablóknak! Fehér csoki citromfűvel!

forró csoki3

fotó: Pinterest

Hozzászólások