Forró pilates?

Felfokozott zsírégetés és méregtelenítés

2014/09/16

A pilatesnek épp úgy, mint a jógának többféle formája van, ilyen például a hot pilates. Ez az újfajta pilates forma, mint sok más szabadidő sport is, Amerikából indult. Megálmodója azonban nem amerikai, hanem egy magyar származású sportolónő, Gabriella Walters. 

Szonja5
Petruska Szonja, az RC News diéta és fitnesz szakértõje

Miben különbözik a normál pilatestől a hot pilates? Nézzük!

 

A hagyományos pilates és a hot pilates azonos alapokkal rendelkezik, azonban a hot formája kiegészül magas intenzitású mozgásformával, azaz intervall elemekkel.

Itt is nagyon lényeges és alapvető fontosságú a légzés és a test izmai által létrehozott erőközpont, továbbá rendkívül hangsúlyos a mozdulatsor helyes kivitelezése.

Míg a hagyományos pilates normál körülmények között, addig a hot változata egy 35 fokos teremben zajlik.

A meleg levegőnek köszönhetően felgyorsul a méregtelenítés folyamata és a zsírbontás is, ezáltal látványos eredményt érhetsz el.

Pozitív tulajdonságát erősíti a mozgásformának az, hogy a meleg hatására csökken a sérülés veszélye.

Rövid időn belül hatékonyan tudod fejleszteni az izomzatod, a kondíciód és a formád.

Az egy órás hot pilates órából negyedórát ölel át az intervall tréning, az óra többi részét pedig a hagyományos pilates gyakorlatok, formák teszik ki.

Az intervall rész lényege, hogy a lehető legmagasabb szintre vidd fel a pulzusod. A negyedórás magas intenzitású fázis felér egy közel egy órás kardió edzéssel.

Az intervall edzés után a zsírégető folyamatok nem állnak le, hanem ugyanúgy folytatódnak tovább, a mozgás után több órán keresztül.

A pilates mind testileg, mind pedig lelkileg felfrissíti, energiával tölti meg a testet és az elmét. Kiváló alakformálás és stresszoldás szempontjából is.

Ez a különleges pilatesforma már Magyarországon is létezik, bár igen kevés helyen tudják kialakítani az ehhez szükséges körülményeket.

Aki a pilates szerelmese, annak garantált élményt fog nyújtani ez az új formája is!

pilates

Kellemes feltöltődést mindenkinek!

Hozzászólások