Fotó! Sebestyén Balázs megmutatta kisfiát

Így neveli gyermekeit a műsorvezető

2015/08/06

A rádiós műsorvezető kiveszi a részét a gyermeknevelésből. Sebestyén Balázs kiválóan helytáll apaszerepben, így párjának nem kell egyedül szembenéznie a szülői feladatokkal.

Nemcsak munka után siet haza kisfiához Sebestyén Balázs, de az éjszaka közepén is felkel az etetéshez. Sőt idősebb gyermeke is gyakran segít a Noel körüli feladatokban: „Megfogni még nem tudja a most hét hónapos babát, ahhoz túl kicsi, de, ha kérjük, hogy valamit hozzon oda, szívesen megteszi. Nincs benne rivalizálás, sem féltékenység, egyfolytában puszilgatja és szeretgeti Noelt” – mesélte Balázs a Borsnak.

“Noelnek jön a foga, így mostanában gyakran nyűgös, és enni is felkel még éjszaka. Mivel egy szobában alszunk, mindketten felébredünk. Ha etetésről van szó, én vigyázok addig Noelre, míg Viki elkészül a tápszerrel, de a nappalokból is kiveszem a részem. Ha kell, pelenkázok, tényleg bármit megcsinálok. Nincs olyan, hogy valami Viki dolga, vagy külön az én feladatom volna. Amikor Beni az óvoda után hazaér, sokat játszunk.”

sebestyenbalazs
Sebestyén Balázs és kisfia, Noel (fotó: Bors)

A „saját” gyereknevelési módszerüket tudatosan fejlesztették ki, így lehetséges az, hogy egyfajta modern szülői gondolkodást képviselnek: “Sokat olvasok a témában, Bagdy Emőke és Vekerdy Tamás könyveit szeretem a legjobban. Mi is az alternatív módszereket kedveljük, nem azokat a poroszos, szigorú praktikákat, ahogy minket neveltek. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek szabályok, de a testi fenyítésben például nem hiszek. Attól, mert egy gyereket megütünk, nem lesz jólnevelt, csak agresszív felnőtt. Nekünk Benivel nem klasszikus szülő-gyerek viszonyunk van, inkább partneri. Rengeteget beszélgetünk, hogy megértse, mit miért lehet és miért ne, ne csak szabályokat kelljen betartania” – árulta el Sebestyén Balázs.

Hozzászólások