Főzni sem kell: tejszínes, epres krémleves

Nincs is jobb a behűtött, selymes krémlevesnél

2019/05/29

A selymes, tejszínes eperkrémleves jól behűtve igazán üdítő. Nagy előnye, hogy főzni sem kell. Az ilyen recepteket pedig szeretjük…

Így, hogy főzni sem kell, sokkal több vitamin marad a gyümölcsben, és villámgyorsan elkészül. Az eperhez jól illik a vanília és a fahéj is. Ez a leves mindig jólesik, meleg nyári napokon különösen vonzó. Már ha egyszer végre igazi nyári meleg lesz….

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg eper
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromhéj

Elkészítés: 

1. Az epret csumázd le, és alaposan mosd meg. Néhány szemet rakj félre a díszítéshez, a többit vágd kisebb darabokra. Rakd turmixgépbe, vagy pépesítsd botmixerrel.

2. Önts hozzá két-három deci vizet. Keverd hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom reszelt héját. Dolgozd jól össze. Ha darabosan szereted, ne turmixold teljesen simára. A végén add hozzá a tejszínt is.

3. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek, az eperkrémleves pedig lehűljön. Tálaláskor díszítheted a maradék eperszemekkel, tejszínhabbal, mentával vagy citromfűvel.  

forrás

Hozzászólások