Friderikusz megkapta a magáét

A tévés elérte, amit akart

2016/01/27

Komoly levél-párbaj alakult ki Friderikusz és egy, a közelmúltban róla nyilatkozó író között, végül azonban a műsorvezető elérte, amit akart.

received_2491012060986581

Tegnap robbant ki a vita Friderikusz Sándor és Szerbhorváth György között, amikor a műsorvezető a litera.hu-n olvasott egy nyilatkozatot, amelyben az író őt említi.

„Múltkor felhív a Friderikusz, hogy lesz-e horvát-szerb háború a menekültek miatt. Hát, mondom, szerintem nem lesz. A hangjából némi sajnálatot éreztem ki, mert ha nincs háború, nincs téma se a jövő heti műsorba – pedig milyen nagyszerű lenne, hogy én épp akkor szerepelek, bréking nyúz, kitört a háború. Így maradtam le a magyaros világhírről. Talán majd legközelebb nagyobb szerencsém lesz, és kitör a háború” – idézték az író szavait.

Ezt azonban Friderikusz nem hagyhatta szó nélkül, és egy hosszabb levélben fejtette ki véleményét, és követelt bocsánatkérést az írótól.

„(…) Nem igaz az, hogy szeptemberben azzal a kérdéssel hívtam fel, hogy lesz-e horvát-szerb háború, a menekültek miatt! (Ennél sokkal kifinomultabb a megközelítési módunk.) Az meg aztán tényleg szemenszedett hazugság, amit ugyancsak állít előadásában-írásában, hogy ti. a hangomból “némi sajnálatot érzett ki, mert ha nincs háború, nincs téma sem a jövő heti műsorba”! Ha egyet is látott volna azon műsorok közül, amit immáron harmadik éve, hetente háromszor az ATV-n készítek, tudná, messze nem ez a primitív, bulvár-megközelítés jellemző erre a programra és rám sem. Ha nagyon tudni akarja, az eredeti témát később műsorunkban napirendre tűztük, más meghívottal, és azért nem Önnel, mert a szerkesztőségben elolvastuk néhány írását, megnéztük a youtube-on két-három nyilatkozatát, és mi tagadás, nem találtuk elég okosnak, alaposnak és karizmatikusnak egyiket sem. Vendégeink többsége más színvonalon van” – írta Friderikusz Sándor, levele végén a bocsánatkérés felszólításával.

friderikusz
Friderikusznak nem tetszett, amit az író nyilaktozott

Szerbhorváth György most reagált a műsorvezető megnyilvánulására.

„Kedves Friderikusz úr,

ha úgy érzi, személyében sértettem meg, természetesen bocsánatot kérek. A célom nem az Ön sértegetése volt, viszont az író mindent megtesz egy – legyen akár rossz – poénért. A médiának megvannak a maga arcai, ha nem talál alkalmasnak, annak talán még örülök is. A magyar tévéknek megvannak a maguk emberei – jók is, kevésbé jók is. Azt is elhiszem, hogy sem okosnak, sem alaposnak, sem karizmatikusnak nem tartanak – utóbbi nem is szeretnék lenni” – fogalmazta meg az író egy levélben, melyet Friderikusznak és a Borsnak is elküldött.

Hozzászólások