Fura tetkója van a múmiának

2019/12/26

A tetoválás ősi művészet, melynek most egy igen egyedi formájára bukkantak a régészek, amikor egy múmiát vizsgáltak.

Egyiptomban, a Nílus völgyében bukkantak arra a múmiára, melynek belső combjára Mihály arkangyal volt tetoválva. A leletet nyolc másik Egyiptomban talált múmiával együtt vizsgálták a specialisták egy kórházakban is használatos CAT-szkennerrel.

mumia

Ekkor lelt a kutatócsoport egy olyan különlegességre a feltehetően 1300 évvel ezelőtt élő nő testén, melyet még sosem láttak azelőtt. A feltehetően szudáni származású nő belső combján az archeológusok Mihály arkangyalt ábrázoló tetoválásra bukkantak:

tetov

Mint a British Museum egyik vizsgálódó régésze, dr. Antoine elmondta a Telegraphnak, hogy a görög betűkből formált tetoválás pontosan az az alakzat, amelyet Mihály arkangyal ábrázolására az Ó- és Újtestamentumban is használtak, sőt az ősi keresztény templomokban is fel-felbukkan ez a jel. Eddig még nem volt példa arra, hogy ezt valaki a testén viselte volna.

Azt feltételezik, hogy a 158 centi magas hölgy úgy i. sz. 700 körül élhetett, valószínűsíthetően egy keresztény közösség tagjaként. A tetoválást úgy lehet, hogy védelmező jelként készítették a számára.

Hozzászólások