Furfangos karkötő

Ettől kötélnek fogsz állni

2015/08/07

Női létünk egyik legjobb része, hogy úgy elveszhetünk a kiegészítők tengerében, amennyire csak szeretnénk. A második legjobb, hogy mindezt mi magunk is képesek vagyunk megcsinálni, nem kell rögtön a boltba rohanni megvásárolni súlyos pénzekért. Ez a karkötő például fillérekből kihozható, és nagyon hamar elkészül.

Általában könnyű, gyors, kényelmes és praktikus megoldásokat láthattok tőlünk a Csináld magad! rovatunk részeként. Most sem lesz ez másképp, ráadásul szokásunkkal ellentétben nagyon úgy tűnik, hogy fokozott mértékben a képek beszélnek majd helyettünk. Mióta ekkora teret nyertek a design vásárok, a kézműves kellékek és kiegészítők, mindenki sokkal nyitottabb lett arra, hogy maga is neki álljon otthon és valami igazán egyedit alkosson.

Nos, ehhez minden lehetőség adott, hiszen például ha ezt a kötélből készült karkötőt választod, akkor nemcsak egyedi, de nagyon divatos is leszel. Most ugyanis hódít a csavaros karkötő, bármelyik bazárban leellenőrizheted állításunkat. De előtte azért tényleg készítsd el, hogy már te is ott villoghass saját készítésű gyöngyszemeddel.

Szükséges eszközök:

  • zsinór (2 x 56 cm)
  • szalagvégzáró (olyat válassz, ami bordázott szélű, hogy jobban beleakadjon a zsinórba)
  • kapocs
  • karika
  • fogó
  • olló
  • ragasztó

Elkészítés:

Tehát készítsd ki az asztalra az összes szükséges eszközt. Tényleg csak ezekre van szükséged, látod, már mutatjuk is:

kötél

Fogd meg az egyik zsinórt két végénél, félbe hajtva, így tehát dupla kötést kapsz. Alkoss belőle hurkot. A hurok alatt vezesd át a másik félbe hajtott kötelet, majd ennek a zárt végét hurkold át a másik zsinór két vége alatt. Magyarán egyszer fent, egyszer lent. A kép segíti az értelmezést.

kötél2

kötél3

kötél4

kötél5

Kicsit húzd meg a végeket, hogy a középső csomó amennyire lehet, összeálljon, de azért nem kell megszorítanod. A karkötő végeit egy ragasztószalag segítségével ragaszd össze. Ezzel jelölöd meg, hogy milyen hosszúra szeretnéd hagyni a karkötőt, szóval nyugodtan mérd le előtte, hogy mi a még kényelmes hossz számodra. A ragasztó mentén vágd le a végeket, majd mivel könnyen szétugorhat a zsinór, gyorsan ragaszt le.

kötél6

kötél7

Mielőtt rátennéd a szalagvégzárót, kicsit tágítsd ki, hogy ne akadjon bele a zsinór szálaiba, majd a ragasztott végekre tedd rá, és fogóval jól szorítsd meg. 24 órára tedd félre száradni, hogy a ragasztó biztosan megkössön. Használj delfin kapcsokat és C karikát a karkötő zárásához, és máris készen vagy a remekművel. Bármilyen színben és végtelen mennyiségben elkészíthető!

kötél8

kötél9

fotó: Pinterest

Olvass még kreatív ötleteket!

Hozzászólások