Fűszeres rizses hús

Bátran használd a maradékokat a rizses hús elkészítéséhez!

2017/07/27

A rizses hús egy teljesen alapvető étel, de miért kéne az alapvető hozzávalókkal elkészítened azt? Fűszerezd bátran, így színt vihetsz az átlagos étkezésbe! 

Ezzel a kajával a maradékoknak adhatsz új életet! Mehet bele a rizs, a sült hús, bármilyen zöldség, sőt még savanykás gyümölcs is. A fűszerezés is rajtad áll, viszont ezt a csirkés-csicseriborsós, kicsit keleti variációt mi imádjuk! 

Hozzávalók: 

  • 200 g rizs
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csipet sáfrány
  • 1 marék mazsola
  • 3 db sült csirkecomb
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál római kömény
  • 1 kávéskanál koriandermag
  • fekete bors ízlés szerint
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 400 g csicseriborsó
  • 100 g piros ribizli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor koriander
  • 50 g földimogyoró
  • 10 dkg sült hagyma
  • 4 dl víz

Elkészítés: 

1. Ha van maradék főtt rizs, akkor használjuk azt, ha nincs, akkor bő vízben (mint a tésztát) főzzünk egy adagot sóval, csipet sáfránnyal és egy marék mazsolával karöltve. Ha megpuhult, szűrjük le, és tegyük félre. Az olívaolajat egy serpenyőben hevítsük fel, majd dobjuk rá a szeletelt fokhagymát, és pirítsuk meg. Ezután mehetnek hozzá a fűszerek, 1-2 perc pirítás, majd a vékonyra vágott sült hús.

2. Jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a rizst, egy gyors keverés, majd a lecsöpögtetett csicseriborsó következik. A végén pedig az aprított zöld fűszerek, ribizli és durvára vágott mogyoró, amivel pirítani már nem kell, csak jól átforgatni.

3. Tálalásnál még egy adag sült hagymával is megszórjuk!

Jó étvágyat! 

(via)

Hozzászólások