Garfield, a legjobb pokémon

Shawn Bowers nem teljesen százas, ennek ellenére imádjuk

2016/09/30

Ön tudta, hogy Garfield a legnépszerűbb pokémon? Mi sem. Egészen addig, amíg nem találkoztunk Shawn Bowers munkáival. Azonnal szerelmesek lettünk.

Garfield 1978-as megszületése óta az egyik legismertebb és legszeretettebb képregényfigurává nőtte ki magát. Igaz, nem egy szuperhős alkat, ellenben piszkosul lusta és kövér, szarkasztikus humora azonban emberek millióinak csalt már mosolyt az arcára. Talán ennek is köszönhető, hogy a leghíresebb macska 2007 óta Guinness-rekorder, miután nála több újságban még egyetlen képregényfigura sem szerepelt. 

De hogy mi köze van Jon Arbuckle macskájának a Pokémonhoz? Semmi, legalábbis a józan ész határain belül maradva semmi. De ha az ember fia lebontja eme határnak a falait, és a csipetnyi őrülethez kiváló grafikai képességeket is csatol, akkor olyan dolgok születhetnek belőle, mint a Garfémonok. Shawn Bowers ugyanis úgy döntött, jó ötlet lenne a narancsmacskát egybegyúrni a zsebszörnyekkel. Jól tette.

Sőt, az is egészen egyértelműnek, hogy Shawn már-már beteges rajongója Garfield személyének és munkásságának. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a popkultúra és a művészettörténet egyéb híres alakjaival és karaktereivel is összegyúrta, néha kimondottan ijesztő, néha groteszk módon mulatságos figurákat teremtve ezzel. Persze akadnak más, hasonlóan érdekes és bizarr munkái is, de azok talán nem annyira “elgondolkodtatóak”, mint ezek. 


Shawn Instagram oldalát ITT tudjátok elérni

Hozzászólások