Gáspár Lacit itthon hatalmas öröm várja

Édesanyja legyőzte a gyilkos kórt

2014/10/19
Gáspár Laci édesanyja győzött a rák elleni küzdelemben!

A Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban Dél-Afrikában éppen “kiküldetésben lévő” Gáspár Laci kiváló hírnek örvendhet: megtudta, hogy édesanyja, aki immár hosszú évek óta küzdött a rákkal, megnyerte a halálos kór elleni csatát. A legutolsó leleteiből kiderült, hogy eltűnt szervezetéből a rákos daganat és minden labor eredménye rendben van.

Laci édesanyja heroikus küzdelmeken van túl. Mintegy két és fél éve diagnosztizáltak nála vastagbélrákot, később megműtötték, de túl sok jóval nem kecsegtették a családot az orvosok. Azt lehetett tudni, hogy újabb műtétek várnak rá a jövőben, mert hogy a fél oldala lebénult. Éva néni nem hagyta el magát, a szörnyű mellékhatásokkal járó kemoterápiának vetette alá magát. A kezeléseknek meg is lett az eredménye, mert legyőzte a kórt.

fotó: Blikk
fotó: Blikk

 

“Most van egy kis lázam, mert megfáztam, de ami a rákot illeti, szerencsére már teljesen jól vagyok” – újságolta boldogan Éva néni.

Azóta túlestem egy kemoterápiás kezelésen. Kimerítő volt, de meg lett az eredménye. Hivatalosan is megerősítették az orvosok, hogy nincs semmilyen daganatom. Túl vagyok a rákon.”

Gáspár Laci anyukája természetesen tudja, hogy milyen fontos az az öt év, ami a daganatos betegeknél meghatározó a teljes gyógyulás szempontjából.

“Még ellenőrzésekre kell járnom. De nagyon odafigyelek magamra, hogy minden rendben legyen” – mondta Éva néni, aki nagyon hálás Lacinak és a család többi tagjának, akik mindvégig mellette álltak és bátorították a kezelések idején.

Kóczán István belgyógyász így nyilatkozott az esetről:

“Ha nem találnak kiújulást a kezelések után, az már nagyon biztató, de még nem a teljes győzelem. Ha öt év után is tünetmentes az illető, akkor hivatalosan is gyógyultnak nyilvánítható” – mondta és egy jó tanáccsal is szolgált. –

Az egyik legelterjedtebb tumorfajta a vastagbéltumor. Minél később veszik észre a daganatot annál nehezebben gyógyítható. Ötven fölött mindenképp el kell végeztetni a szűrést, mielőtt késő lenne.” (forrás: Blikk)

Hozzászólások