A GEAC, BEAC és IKARUS közös csapata nyerte az atlétikai csapatbajnokság döntőt

Pars Krisztián nem indulhatott, mert a marakeshi világkupán versenyzett, és nyert.

2014/09/15
A GEAC, BEAC és IKARUS közös csapata nyerte az atlétikai csapatbajnokság döntőt

A Gödöllő, a BEAC és az IKARUS közös csapata nyerte meg az idén újra életre hívott atlétikai csapatbajnokság Székesfehérváron rendezett döntőjét.

A csb kiírása értelmében a csapatok területi alapon szerveződtek, s az elődöntőkben 21-21 klub tíz-tíz csapata küzdött meg egymással, onnan a hat-hat legjobb jutott be a szombaton és vasárnap sorra került fináléba.

Az Alba Regia Atlétikai Klub Bregyó-közi Sportcentrumban rendezett versenyen a legjobb magyar atléták közül szinte mindenki rajthoz állt, igaz, az olimpiai és kétszeres Európa-bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián nem indulhatott, miután a marrakesi világkupán versenyzett, és nyert.

A felnőttek 40 számban mérték össze tudásukat, s a csapatok közötti sorrend a csapattagok egyes versenyszámokban elért helyezései alapján alakult ki.

A győztes GEAC-BEAC-IKARUS egyik nyerőembere Kaptur Éva volt, aki 100, 200 és 400 méteren is nyerni tudott.

Kaptur Éva - fotó: www.tv.eurosport.hu
Kaptur Éva – fotó: www.tv.eurosport.hu

A verseny egyik érdekessége, hogy a 110 m gát Európa-bajnoki negyedikje, Baji Balázs nem csupán kedvenc számában szállította a győzelmet csapatának, a Viharsaroknak, hanem a klasszikus sprinttávon, 100 méteren sem talált legyőzőre.

A végeredmény:

1. GEAC-BEAC-IKARUS 418,5 pont
2. BHSE-UTE 385,5
3. DSC-SI – Nyírsuli 354 (MTI)

 

Hozzászólások