George Clooney tagadja, hogy leendő anyósa ellenezné az esküvőt

Mégis csak lesz újabb sztáresküvő?

2014/07/10

George Clooney szerint a Daily Mail, amely arról írt, hogy leendő anyósa fundamentalista vallási alapon ellenzi egybekelését jegyesével, ezúttal túl messzire ment. A minap megjelent cikk állításai nemcsak hamisak, de veszélybe is sodorják családját – szögezte le a filmsztár. A brit bulvárlap bocsánatot kért a színésztől.

Clooney szerdán az USA Today-ben vágott vissza a brit bulvárlapnak, amely rendre beszámol az emberi jogi ügyvéddel, Amal Alamuddinnal való kapcsolatának fejleményeiről. “Először is, a sztori egyetlen állítása sem igaz. Amal édesanyja nem drúz. Nem járt Bejrútban, mióta én és Amal randevúzni kezdtünk, és semmilyen módon nem ellenzi a házasságot – de nem is erről van szó” – idézte a The Hollywood Reporter Clooneyt.

A Daily Mail című brit bulvárlap meg nem nevezett barátok beszámolójára hivatkozva írt arról, hogy Amal Alamuddin “a közösségből való kitaszítását” kockáztatja, mivel nem drúz emberhez megy hozzá. A lap azt is hozzátette, hogy “sok nőt meggyilkoltak” azért, mert nem tartották be a szigorú drúz vallási szabályokat.

alamuddin

A színész-rendező válaszában megjegyezte: már hozzászokott ahhoz, hogy a Daily Mail “történeteket fabrikál“, hetente több alkalommal is. “Kitaláltak egy sztorit arról, hogy Amal gyermeket vár, hogy a Downton Abbey díszletei között kelünk egybe, hogy indulok a választásokon, és rengeteg egyéb idióta mesét is tálaltak, amelyet a számítógép előtt ülve ötlöttek ki, de ez nem érdekel” – írta, hozzáfűzve, hogy ezúttal viszont a bulvárlap alaposan elvetette a sulykot.

Clooney úgy vélte: az újság a vallási ellentéteket és lappangó intoleranciát kihasználva akarja növelni olvasói számát, és ez a stratégia nézete szerint alsó hangon is “gondatlan“, de igazából “veszélyes”. “Szerte a világban élnek családtagjaink, és az a gondolat, hogy valaki csak azért tüzelje fel bármely részét a világnak, hogy jobban menjen a lap, egyszerűen bűntett” – fogalmazott.

A brit bulvárlap szerdán bocsánatot kért a színésztől, és levette honlapjáról a szóban forgó cikket. “Elfogadjuk, hogy Clooney szerint a történet nem igaz” – fogalmazott az újság egyik képviselője, hozzátéve, hogy bocsánatot kérnek Amal Alamuddintól és édesanyjától, Bariától. A szóvivő tájékoztatása szerint a cikket egy olyan külsős szerzőtől kapták, aki jó kapcsolatokkal rendelkezik Libanonban, és akiben megbízott a szerkesztőség. Az esetet ki fogják vizsgálni.

Az 53 éves hollywoodi színész és a Bejrútban született 36 esztendős londoni emberi jogi ügyvéd áprilisban jelentették be eljegyzésüket.

 

Hozzászólások