Gesztesi nem tud már színpadra állni?

Hujber Feri veszi át a helyét

2015/10/15

Vitathatatlanul egyre jobban szorul a hurok Gesztesi Károly nyaka körül. Már nem mondhat le előadást betegségre hivatkozva anélkül, hogy ne alkoholproblémái kerülnének előtérbe, ez pedig sokakat aggaszt.

Hamarosan indul a Grease című musical, amiben Vastag Csaba és Kiss Ramóna mellett Gesztesi Károly is a húzónevek közé tartozik. Azonban a színész négy nappal a premier előtt lemondta fellépését, ami nemcsak a kollégákat, de a környezetét is jócskán kétségbe ejtette. Gesztesi bevérzett szeme miatt nem tudja ellátni feladatát, de akadnak, akik ennek már nem sok hitelt adnak. “Szemklinikára járok. Napok óta egyfolytában ka­pom az injekciót a bal szemembe, ami tiszta vér. Egy kivételével minden munkát lemondtam, a Grease-t leginkább azért, mert miközben Vastag Csabiék az előadás során lent sétálgatnak a színpadon, nekem lépcsőkön kell felettük ugrálnom, és nem tudok, mert a szemproblémám miatt kiesik egy fél tér. Annak idején a Nemzeti Színházban volt már ilyen betegségem, akkor is főszerepet kellett játszani. Az orvosok azt mondják, hogy két-három hét alatt felépülök” – nyilatkozta a Borsnak.

Gesztesi

Gesztesi Károly a Story magazinban is megvédi álláspontját, ahol igen szigorúan pellengére állították. Ebben az interjújában is állítja, nincsenek alkoholproblémái, bár nem tagadja, hogy szeret egy pohár pezsgővel kelni és mondjuk egy borral feküdni. “Nekem már a B oldal forog. Szeretném élvezni az életet – a maga teljességében. Nekem ehhez hozzátartozik, hogy szeretek meginni egy pohár bort, és szeretem reggel egy pohár pezsgővel indítani a napot. Jólesik végignézni a házamon, az életemen, miközben a hűs nedű végigcsorog a torkomon” – mondja a színész arra a kérdésre, hogy vajon alkoholista-e.

Gesztesit gyakran támadták azzal az utóbbi időben, hogy pityókásan állt színpadra, képtelen volt eljátszani egy szerepet rendesen, de ő ezt is cáfolja. A színész állítja, ha munkáról van szó, akkor maximális tisztelettel és alázattal van irányában, nincs olyan, hogy dülöngélne a színpadon és ne adna bele anyait-apait a szerepébe. Hogyan fordulhat elő mégis, hogy ennyien félreértik őt? “Nem kértem orvos segítségét, nincs nekem bajom azon kívül, hogy bevérzett a szemem, és rossz a térlátásom. Senkinek sem kérem a segítségét, ha inni akarok, iszom” – mondja felháborodottan Gesztesi, akiben állítása szerint bőven van még néhány kilométer. Egyetlen célja, hogy kiélvezze az életet, imádja a családját, a gyerekeit, a nőket, és mindkettőből jöhet még neki.

Amíg Gesztesi otthon lábadozik, addig pedig Hujber Feri veszi át a szerepét a Grease című darabban, akivel ezek után felváltva játsszák majd Vince Fontaine karakterét.

Hozzászólások