Gesztesi rendezte sorait Istennel halála előtt

2020/01/06

Az elmúlt évek során számos magyar híresség átadta a szívét Istennek a Hit Gyülekezetében. A sztár színész az egyház teológiai akadémiájára is járt és aktívan részt vett a gyülekezet programjaiban. Németh Sándor a baleset napján tartott Istentiszteleten is megemlékezett a színészről.

A vezetőlelkész azt mondta a Blikknek: “Sokat beszélgettünk karácsony előtt és szilveszterkor is, elégedett volt az évével, bár az is igaz, hogy érezte, túlhajtotta magát. 200 előadása volt, éppen ezért szeretett volna egy kicsit pihenni, emellett tele volt tervekkel – kezdett bele szomorúan barátjára emlékezve Németh Sándor, aki tudta: Gesztesi Károly az utóbbi időben fordulóponthoz érkezett.”

Mesélt a tragédia körülményeiről is: “Elkezdte összeszedni magát, bizonyítani szeretett volna édesanyjának és a gyermekeinek, hogy az élete rendes kerékvágásba került. Teológiát tanult, szombaton részt is vett az akadémián egy előadáson, utána jelezte nekem, hogy találkozunk majd az istentiszteleten, de már nem érkezett meg. Fia, Máté hívott, hogy mi történt, én pedig Pajor Tamás barátunkat kértem meg, hogy kísérje el a baleset helyszínére, ahol még próbálták újraéleszteni Károlyt.” A pásztor ezután amint tudott, a családtagok segítségére sietett.

Gondolatait a Blikknek adott interjújában úgy folytatta: “Károly kapaszkodott Istenbe, és hiszem, hogy hitben költözött el az Úrhoz. Sok mindennel kellett megbirkóznia az utóbbi években, de őszinte volt a hibáival kapcsolatban és sokat imádkozott. Nagyon igyekezett” – jegyezte meg.

A lelkész úgy véli, hogy a legnagyobb fájdalmat most a színész édesanyjának kell elhordoznia, aki egyébként pár éve vesztette el férjét is.

Gesztesi nem csupán tagja volt a gyülekezetnek, hanem aktívan részt is vett az elmúlt években az egyház karitatív tevékenységeiben:

Fájó szívvel, de üdvözülésével kapcsolatos nagy reménységgel emlékeztek meg róla a hívek a szombat esti Istentiszteleten.

Hozzászólások