Glasgow bá’ és a komp

Sose keverd össze a gázt a fékkel!

2016/06/08

Glasgow bá’ valószínűleg élete egyik legszarabb napját élte át. A kocsi nem indult, a komp igen. Voltak bajok, lássuk be, főleg a problémamegoldással.

Alexander Glasgow a történetem főhőse, aki szinte már egy hős a szememben. Mr. Glasgow ugyanis fel szeretett volna hajtani a verdájával egy kompra, valahol a skóciai partoknál. Félig-meddig sikerült is, de a fék meghibásodott a kocsiban, és Glasgow bácsi (aki nem volt a helyzet magaslatán) minden bizonnyal a gázt nyomta meg a fék helyett – lesz ami lesz címszóval – és belehajtott a tengerbe.

Csórinak nem volt jó napja, főleg hogy mikor ki akart mászni a süllyedő verdából a lába belegabalyodott a biztonsági övbe. Szerencséjére egy szolgálaton kívüli rendőr a segítségére sietett, és kioldotta Glasgow bá’ lábát, majd nagy nehezen kivonszolta a partra. Nem, nem a verdát, hanem az öreget, aki szerintem nem lehetett szomjas ezen a szerencsétlen napon, mivel nem elég, hogy az ipse skót volt, ráadásul whisky is volt nála pár üveggel, de nem adott belőle senkinek.

Egy viccel zárnám a sztorit, ami most jutott eszembe:

Egy skót fickó áthívja az egyik rokonát vacsira. Nagyban eszik a töltött káposztát, mikor megszólal a vendég:
– Hú, de finom ez a töltött káposzta! Ettem már vagy ötöt!
– Volt az hat is, de ki számolja!

Tanulság: Ha elmegy a komp, menj kompóttal…

Hozzászólások