Gluténmentes almáspite

Almáspite egészséges módon

2017/02/09

Ha olyan betegségben szenvedsz amihez elengedhetetlen a gluténmentes étkezés, biztos imádni fogod ezt a receptet. De ha csak diétázol, akkor is.

Manapság már nem nehéz hozzájutni olyan alapanyagokhoz, melyek a gluténmentes süzéshez-főzéshez kellenek. A receptek viszont, amiket a neten lehet találni az ilyen fajta étkezéshez nem mindig jönnek be. Ez az almáspite azonban biztos, hogy nagyon finom! 

Hozzávalók: 

  • 30 dkg mandulaliszt
  • 12 g sütőpor
  • 2 db tojás
  • 2 dl joghurt
  • 2 dl tej
  • fahéj ízlés szerint
  • 90 dkg alma
  • 1 teáskanál mogyoróolaj (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés: 

1. A mandulalisztet összekeverjük a sütőporral. A felét beleszórjuk a kiolajozott tepsibe.

2. Az almát lereszeljük, és fahéjjal ízesítjük. Ezután rátesszük az első réteg lisztre, és utána a maradék liszttel betakarjuk.

3. A tojást, a tejet és a joghurtot összekeverjük, és a pite tetejére öntjük. Előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.

Sütési hőfok: 190 fok

Jó étvágyat!

Hozzászólások