Golyó a ring mellől figyelte a harcos amazonokat

Lezajlott a 9. Muay Thai Gála

2015/09/14

Rendhagyó helyszínen, a BSK Crossfight termében rendezték meg a kilencedik Muay Thai Mánia Gálát, ahol női és férfi harcosok is megküzdöttek egymással. Az este főmérkőzését egy igazi nagypályás klasszis, Check Bin játszotta a magyar világbajnok K-1-essel, Görbics Gáborral. Bogdán Golyó Zsolt sérülése miatt ezúttal ringen kívül volt jelen.

Azok, akik először látogattak ki ilyen rendezvényre, tátott szájjal nézhették végig a szombat esti Muaythai gála mérkőzéseit. Nem kis meglepetést okoztak a hölgyek, akik négyes torna keretén belül mérettették meg magukat, de a vendégként érkező, a harcos körökben halálosztónak nevezett Check Bin is kiszórta a tőle várt pofonokat.

Eddig minden alkalommal Szentendrére kellett kilátogatnia azoknak, akik érdeklődnek a harcművészet ezen formája iránt. Most azonban gondolt egy nagyot a BSK stábja, és tökéletes helyszínt biztosítva a nézőknek és sportolóknak felidézte a vérbeli bunyós filmek hangulatát a Szentendrei úton. Csak néhány perccel hat óra előtt indult meg a helyszínre érkező nézők száma, de akkor aztán nagyon, az átszellemült harcosok telt ház előtt mutathatták be tudásukat. Minden meccs előtt láthattuk a muay thai hagyományos táncát, a vai kruht, majd összecsaptak az ellenfelek. A hölgyek közül Kovács Alexandra került ki győztesen, a férfi négyesben Gaál Ádám győzte meg a pontozóbírákat arról, hogy nála van jó helyen a kupa.

muay thai
Check Bin különleges vai kruh-ja / fotó: Muaythai Mania – BG Production

Az eseményen ott volt Bogdán “Golyó” Zsolt is, a GBF világbajnok és nemzetközi magyar bajnok ökölvívó is, aki műtétje miatt most pihenőre kényszerült, így a ring mellől figyelte az eseményeket. “Köszönöm szépen, jól vagyok, már elkezdtem az edzéseket, az alapozásnál tartunk. Most szigorú felügyelet mellett egyelőre könnyített edzéseket végzek, hiszen kiestem a mindennapi edzésmunkából, három hónapig nem edzettem. Nagyon zavart már ez az állapot, a kórházból úgy jöttem ki, hogy minél előbb vissza akarok térni. Most úgy érzem sokkal motiváltabb vagyok, mint eddig” – mesélte Golyó, aki szerencsére nagyon jó kezekbe került, így októberre már tervezi, hogy páros edzésekbe kezd. Addig is szurkolóként biztatja sporttársait, bár elismerte, hogy a női harcosokat nem szívesen látja ilyenkor a ringben. “Nem feltétlen értek egyet azzal, hogy nők rúgják szét egymást harc közben, hiszen ennek a sportnak sajátossága, hogy a könyék és térd használata is megengedett. Tőlem ez kicsit távol áll, ettől függetlenül igaz, hogy nagyon jó mérkőzések várhatóak” – tette hozzá a nehézsúlyú ökölvívó.

muay thai (2)
A piros sarokban Kovács Alexandra, ellenfele Bélik Tímea / fotó: Muaythai Mania – BG Production

És igaza is volt, a lányok majdnem olyan keményen püfölték egymást, mintha csak a férfiakat néztük volna a ringben. A női négyes második helyezettje, Bélik Tímea egyébként csak biztatni tudja a hölgyeket, hogy próbálják ki magukat ebben a sportban. “Sosem szoktam mérlegelni, hogy mennyire veszélyes, hiszen imádom csinálni. Számomra ez főleg egy taktikai sport, folyamatosan észnél kell lenni. Ha valaki nem versenyszerűen szeretné csinálni, arra mindenképpen jó, hogy magabiztosságra nevel, és a nő a hétköznapokban is képes lesz megvédeni magát, ha olyan helyzetbe kerül.”

bogdan golyo zsolt
Golyó (balra) adta át a győztesnek járó serleget / fotó: Muaythai Mania – BG Production

Az este legjobban várt összecsapása a thai származású harcos, Check Bin, és a magyar klasszis, Görbics Gábor nevéhez fűződik. Bár az első menetben TKO-val nyert a halálosztó, a nézőknek így sem okozott csalódást a kilencedik gála. “Hatalmas álmunk teljesült azzal, hogy megrendezhettük ezt a gálát. Előnyt élvezünk a piacon azzal, hogy kiváló sportolói repertoárunk van, legyen szó MMA-ról, vagy muay thairól, nem mellesleg remek helyszínt tudunk biztosítani az ilyen gáláknak. A cél az, hogy minél több emberrel ismertessük és szerettessük meg a küzdősportokat, hogy hasonlóan nívós rendezvényeken élvezhessék a gálák hangulatát akár a nézők, akár a sportolók”– mondta Hór László, a BSK Crossfight vezetője. “Ők a jövő. Egyre többen vannak, egyre profibbak, minden eseményen látszik a fejlődés. Bár itthon még gyerekcipőben jár ez a sport, egyre többen érdeklődnek iránta, és biztosak vagyunk benne, hogy idővel ki fogja nőni magát” – tette hozzá a rendezvény szervezője, aki optimistán tekint a jövőben, látva az érdeklődők és résztvevők elhivatottságát.

Hozzászólások