Golyó először nézett szembe a horvát Herkulessel

2015/03/14

Pénteken megérkezett Magyarországra a GBF nehézsúlyú világbajnok Bogdán Zsolt szombati ellenfele, a horvát Vjekoslav Bajic, aki élőben is úgy néz ki, mint Herkules. A bokszolók már túl vannak a mérlegelésen, a ceglédi Gál József Sportcsarnokban pedig Golyón kívül fontos meccset vív a WBO Európa-bajnok Bedák Zsolt, és a város kedvence, Szellő Imre is.

Bogdán Zsolt (8 győzelem, 0 vereség) tavaly december végén szerezte meg a GBF (Global Boxing Federation) nehézsúlyú világnajoki övét, miután tízmenetes, kemény csatában legyőzte a brit Danny Williamset, aki tíz évvel ezelőtt még Mike Tysont is a padlóra küldte.

Golyó nem sokat pihent a számára sorsfordító küzdelem után (egy edzését mi is leteszteltük), hiszen új kapuk nyíltak ki a győzelme után. Az edzéssel egy pillanatra sem lehetett leállni, mert márciusra kiderült, a következő ellenfél sem lesz sokkal könnyebb: a rendkívül jó fizikai adottságokkal rendelkező, közel két méter magas horvát Vjekoslav Bajic (9 győzelem, 8 vereség) érkezik hozzá a ringbe.

03
Bogdán Golyó Zsolt és Vjakoslav Bajic. Ma a ringben találkoznak (Fotó: RC News/ Enyedi Tamás)

Két ellentétes stílusú bokszoló izgalmas összecsapására számíthatnak a nézők, de Bogdán Zsolt nyugodt, az RC Newsnak elmondta, hogy nagyon alaposan felkészült. Silló István, az RC Media tulajdonosa szerint is látványos küzdelem lesz a fordított alapállású horváttal, akinek hosszú kezeire kell figyelni, míg Golyónak a belharcot kell erőltetnie.

Rácz Félix sportmenedzser, az esemény szervezője is elmondta, hogy nagyon várja Golyó meccsét, és tudja, hogy sokan szurkolnak az újpesti bokszoló minden összecsapásán. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy senkit se tévesszen meg a horvát ellenfél 9-8-as, közepesnek mondható mérlege, mert könnyen lehet, hogy az csak a fiatalkori félremenedzselés, a túl erős ellenfelek választásának az eredménye.

A bokszolók március 14-én csapnak össze egymással Cegléden, a Gál József Sportcsarnokban, ahol Golyó mellett fontos meccset vív a WBO Európa-bajnok Bedák Zsolt (23 győzelem, 1 vereség) és a helyi kedvenc, Szellő Imre (4 győzelem, 0 vereség) is. A Ferobox Event nevű gála 19:00-kor kezdődik, 21:25-től pedig a DunaTV élőben is közvetíti a meccseket.

Az említetteken kívül szorítóba lép még Baranyi Richárd (9-0), Laki Róbert (7-0), a felvezető programban pedig bemutatkozik Egedi Renátó, Duka Krisztián, Török Ferenc, és Miskolczi András is.

Jobban érdekel? Olvass még többet Golyóról!

Hozzászólások