Golyó háromszor küldte padlóra a horvát Herkulest – videó

Jöhet végre a magyar bajnoki cím?

2015/03/16

Bogdán “Golyó” Zsolt, a GBF (Global Boxing Federation) nehézsúlyú világbajnoka kilencedik profi meccsét is megnyerte. Ráadásul a vártnál gyorsabban, a második menetben már harmadszor küldte padlóra robusztus horvát ellenfelét. Az RC News Cegléden, a mérlegelésen és a bokszgálán járt, ahol kameránk arra is kíváncsi volt, hol jár és merre tart a kirobbanó formában lévő újpesti bokszoló karrierje.

Március 13-án, a ceglédi mérlegelésen találkozott először Bogdán “Golyó” Zsolt, és kilencedik profi ellenfele, a horvát Vjekoslav Bajic. A magyar világbajnok bokszoló elmondta, hogy nem csalódott közel kétméteres ellenfelében, visszafogott és barátságos volt a találkozás, de a ringben egészen másképp fog kinézni ez a történet.

És valóban másképp nézett ki, Golyó nagyon magabiztosan és taktikusan bokszolva győzte le Bajicsot, már az első menetben térdre kényszerítette jól helyezett ütéseivel. De nem volt pihenés, hatékonyan támadt előre, és a másodikban harmadszor is a padlóra küldte, ezzel pedig technikai KO-val megnyerte a meccset.

Az RC News a gálára is elkísérte Bogdán Zsoltot, ahol a megkérdezettek egyöntetűen azt mondták, Golyónak szintet kell lépnie, bár Silló István, az RC Média tulajdonosa elmondta, egyre nehezebb ellenfelet találni neki, mert a környéken már nem sok bokszoló maradt, aki meg szeretne küzdeni vele.

Kovács “Kokó” István, a WBO európai elnöke úgy nyilatkozott, hogy ha megvan a tizedik megnyert meccs (Golyó most kilencnél jár), akkor ő is szívesen segít abban, hogy egy komolyabb címért bokszolhasson. Ezt Kótai Mihály egykori profi világbajnok is támogatja, kiemelve, hogy szerinte a horvát ellenfél stílusa nagyon feküdt Bogdánnak, ennek köszönhető a gyors befejezés.

Kokón, Kótain, Silló Istvánon és Rácz Félixen kívül Curtist, Berki Krisztiánt, Dynamicot, és a horvát ellenfelet is kérdeztük, aki nem tudott mit kezdeni Golyóval a ringben, és nagyon kemény harcosnak tartja, de a legtöbben azt emelték ki, hogy ideje lenne egy profi magyar nehézsúlyú bajnoki címmeccset összehozni Csala Zoltánnal. Egy biztos, semmi sem Bogdán “Golyó” Zsolton múlik.

Jobban érdekel? Olvass még többet Golyóról!

Hozzászólások