Golyó kemény csatában nyerte meg tizedik profi meccsét

Óriási harcot vívott a volt Európa-bajnokkal

2015/05/23

Bogdán Zsolt (10 győzelem, 0 vereség), a GBF nehézsúlyú világbajnoka kőkemény harcot vívott május 22-én, a kecskeméti bokszgálán az egykori cirkálósúlyú Európa-bajnok Jean Marc Monrose (27 győzelem, 9 vereség) ellen. Végül egyhangú pontozással győzte le francia ellenfelét, aki nemcsak beleállt a nyílt sisakos, látványos küzdelembe, de bírta is. Golyó a végén még egy vállsérüléssel is megküzdött, de diadalmaskodni tudott tizedik profi mérkőzésén, és megszerezte a nemzetközi magyar bajnoki címet!

A Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban rendezett Ferobox-gála főmeccse volt a Bogdán Zsolt (10-0-0) – Jean Marc Monrose (27-9-0) nehézsúlyú összecsapás a nemzetközi magyar bajnoki címért, amelyet a Duna World élőben közvetített. Az összecsapás nem ígérkezett könnyűnek, de még a vártnál is keményebbnek bizonyult.

golyo03
Fotó: Juhász Benjámin / RC News

A francia bokszoló már az elején támadóan lépett fel, végig taktikusan küzdött, sok ütéssel operált, és a tizedik menetre sem fáradt el. Golyó elmondta az RC Newsnak, hogy nem az ütések erejével volt nagyobb gond, hanem a mennyiségével, ugyanis ellenfele láthatóan pontozásos győzelemre hajtott, nem pedig kiütésre.

“Sokat kellett védekeznem, de ami fontosabb, hogy Monrose nem fáradt el úgy, ahogy azt előzetesen gondoltam, keményen bírta végig, ezért utólag azt mondom, talán még sosem volt ilyen kemény mérkőzésem, mint ez.” Golyó az utolsó menetekben kisebb vállsérülést is szenvedett, de összeszorította a fogát, és végigbokszolta a tíz menetet.

golyo04
Fotó: Juhász Benjámin / RC News

Az összecsapás végén mindhárom bírónál ő nyert (97-93, 97-93, 97-94), de lehet látni a pontokból is, mennyire szoros volt a meccs. Golyó ezzel mérföldkőhöz érkezett, hiszen a tizedik profi ökölvívó meccsét nyerte meg, ráadásul a GBF világbajoki öve mellé begyűjtötte második nemzetközi címét, a nemzetközi magyar bajnoki címet is.

Golyó győzelmével a nehézsúlyú világranglistán a 127. helyre lépett, így új kapuk nyílnak meg előtte, és az RC Mediával karöltve szeretnének az egyik nagy profi ökölvívó szervezet (WBO, WBA, WBC vagy IBF) listáján is egyre előrébb jutni, és idővel egy komolyabb címért megküzdeni.

golyo02
Fotó: Juhász Benjámin / RC News

Golyónak most ki kell pihennie ezt a sok áldozatot követelő sikert, de idén még biztosan visszatér a ringbe, legkorábban ősszel bokszolhat legközelebb.

Jobban érdekel? Olvass még többet Golyóról!

Hozzászólások