Golyó óriásit küzdött, és nemzetközi magyar bajnok lett!

Sérült vállal küzdött az utolsó menetekben

2015/05/27

Bogdán Golyó Zsolt, a GBF nehézsúlyú világbajnok ökölvívója május 22-én, Kecskeméten tizedik profi meccsét is megnyerte. Az egykori Európa-bajnok francia Jean Marc Monrose elleni összecsapás óriási küzdelmet hozott, és a pontozásos győzelem azt jelentette, hogy az újpesti bokszoló megszerezte a Nemzetközi Magyar Bajnoki címet is!

Mérföldkőhöz érkezett Bogdán Zsolt, profi nehézsúlyú ökölvívónk, aki eddigi legnehezebb mérkőzését vívta május 22-én, Kecskeméten, az egykori Európa-bajnok Jean Marc Monrose (27 győzelem, 9 vereség) ellen. Pontozásos győzelme azonban azt jelentette, hogy a GBF (Global Boxing Federation) világbajnoki öve mellé újabb nemzetközi címet szerzett, ő lett a nemzetközi magyar bajnok is!

Ez volt Golyó tizedik profi mérkőzése, a mérlege tízből tíz győzelem, és ez most azért is volt fontos mérföldkő a karrierjében, mert a nagy szervezetek (WBO, WBA, WBC, IBF) csak akkor várnak elérhetővé, ha ez a tíz győzelem megvan. Így új kapuk nyílnak ki előtte, és a mögötte álló RC Mediával nem titkolt céljuk, hogy egy komolyabb címet szeretnének megcélozni.

Persze csak egy több hónapos pihenő után, hiszen Golyónak ki kell pihennie ezt gigászi csatát, aminek a végén egyébként a válla is meghúzódott, így sérülten küzdötte végig az utolsó meneteket, de egy percre sem adta fel. A következő meccse legkorábban ősszel lehet, majd egy decemberben, tehát idén még kétszer állhat ringben.

Jobban érdekel? Olvass még többet Golyóról!

Hozzászólások