Golyó percek alatt padlóra küldte óriási ellenfelét

A második menetig bírta a horvát Herkules

2015/03/15

A ceglédi bokszgálán Bogdán Zsolt háromszor is padlóra küldte robusztus horvát ellenfelét, Vjekoslav Bajicsot, így a világbajnok magyar bokszoló már a második menetben győzött technikai KO-val. Ez volt sorozatban a kilencedik győzelme, a mérlege hibátlan, még egy siker, és Golyó újabb mérföldkőhöz érkezik.

Bogdán “Golyó” Zsolt, a GBF (Global Boxing Federation) nehézsúlyú világbajnoka olyan alaposan felkészült a szombati meccsére, mint talán még soha. Ez látszott is, amikor ringbe lépett Cegléden, hogy a Ferobox Event nevű gálán megküzdjön a közel kétméteres Vjekoslav Bajiccsal.

A nagyon higgadtan és megfontoltam bokszoló Golyó már a mérlegelésen is nyugodt volt, mint mondta, ő megtett mindent, a meccsen pedig egy pillanatnyi szünetet sem hagyott ellenfelének. Csak ment előre, rengeteget ütve és jól védekezve, és a második menetben már harmadszorra küldte padlóra robusztus horvát ellenfelét, amikor a bíró úgy döntött, vége a mérkőzésnek, és technikai KO-val a magyar ökölvívót hirdette ki győztesnek.

04
Magabiztos győzelem volt (Fotó: RC News / Enyedi Tamás)

Akinek sorozatban ez volt a kilencedik profi győzelme, és abban minden megkérdezett egyetértett, hogy eljött a pillanat, amikor Golyónak “szintet kell lépnie”. Kovács “Kokó” István, olimpiai és profi világbajnokunk, a WBO bokszszervezet európai elnöke az RC Newsnak elmondta, hogy nagyon elégedett Bogdán Zsolt teljesítményével, és ha eléri a tíz megnyert meccses határt, a maga részéről minden segítséget megad majd egy komolyabb címmérkőzés leszervezésére is.

A ma már szakkommentátorként dolgozó Kótai Mihály, egy másik egykori profi világbajnokunk szerint azért ne dőljünk be annak, hogy már a második menetben véget ért a meccs, mert szerinte igenis kemény volt a horvát srác. Viszont a stílusa nagyon feküdt Golyónak, akinek ráadásul ültek az ütései, nagyon koncentrált volt és kifejezetten technikás boksszal lepte meg Bajicsot.

03
Fotó: RC News / Enyedi Tamás

A helyszínen nézte meg a meccset Berki Krisztián is, aki elárulta, hogy maga is szereti az ökölvívást, sőt, néha a ringbe is szívesen beszáll, és a saját bőrén is érezte már, milyen keményeket üt az újpestiek kedvence. Silló István, az RC Media tulajdonosa szerint egyre keményebb ellenfeleket kell találni a láthatóan csúcsformában bokszoló Golyónak, mert bár izgult a mostani meccs előtt is, neki is meglepetés volt, hogy ilyen hamar vége lett.

A gála után koncertre siető Curtis természetesen az utolsó pillanatig ott volt Golyóval az öltözőben, és mint mondta, ő mindig jobban izgul nála, de most már akkor megnyugodott, mikor a horvát óriás először a padlóra került. “Akkor már éreztem, hogy ez meglesz” – mondta az RC Newsnak.

02
Fotó: RC News / Enyedi Tamás

A legtöbb megkérdezett szerint ideje lenne egy magyar nehézsúlyú bajnoki címnek Golyó és az öv jelenlegi birtokosa, Csala Zoltán között, amire december környékén sor is kerülhet. A gálán győzelmet aratott WBO Európa-bajnok Bedák Zsolt is, aki hat meneten át kergette a ringben körbe-körbe szaladgáló Arnoldo Solanót, mire a bíró ezt megunta, és leléptette a nicaraguait.

A gála utolsó meccse a cirkálósúlyú magyar bajnok, Szellő Imre összecsapása volt a grúz Shalva Jomardashvilivel, aki kemény ellenfél volt, de már a második menetben a padlóra került, és vérzett az orra is. A harmadik menetben aztán mindent egy lapra tett fel, ment előre, Szellő azonban taktikusan bokszolt, és igyekezett nem belenézni a grúz bivalyerős jobb horgaiba.

01
Fotó: RC News / Enyedi Tamás

Szellő egyik ütése aztán felszakította a nem fáradó Jomardashvili jobb szemöldökét, ömlött belőle a vér, a bíró pedig TKO-val a ceglédiek kedvencét hirdette ki győztesnek. A magyar ökölvívó megszerezte ötödik profi győzelmét, és vele együtt az UBO International-címet is.

Jobban érdekel? Olvass még többet Golyóról!

Hozzászólások