Golyó óriási lehetőséget kapott, profi Európa-bajnok lehet

Komoly tervek a műtét után

2015/08/26

Augusztus 26-án operálják profi nehézsúlyú világbajnok ökölvívónk, Bogdán Golyó Zsolt vállát, amely a Jean Marc Monrose elleni mérkőzésen sérült meg. Neki és menedzsmentjének azonban már a műtét utánra is komoly tervei vannak: megkereste egy profi bokszszervezet, az EBU, és profi Európai-bajnoki címért is harcolhat, ami a sérülés miatt őszre tolódik.

Bogdán Zsolt (10-0-0) május 22-én tizedik profi meccsét is megnyerte, amikor pontozásos győzelmet aratott az egykori Európa-bajnok francia Jean Marc Monrose ellen a kecskeméti bokszgálán. A mérkőzés közepén azonban váratlan baleset történt, ami pokollá tette a hátralévő meneteket, és Golyónak komoly önfegyelemre volt szüksége, hogy végig tudja bokszolni az összecsapást.

“Éreztem egy nagy reccsenést a vállamban, és utána végigszenvedtem az egész meccset – emlékszik vissza a Global Boxing Federation (GBF) nehézsúlyú világbajnok bokszolója. – Kis túlzással még azt is mondhatnám, hogy még annak sem tudtam örülni igazán , hogy az én kezemet emelték a magasba, olyan fájdalmaim voltak. Utólag nagyon örülök, hogy sérült vállal, de szívvel is végig tudtam harcolni.”

golyo03
Bogdán Zsolt megszenvedett a győzelemért Jean Marc Monrose ellen

Bogdán szerint akkor még csak egy nagyobb rándulásnak gondolták, szakadásra nem, ennek megfelelően felületi kezeléssel, kenőcsökkel és masszírozással próbálták helyrehozni a sérült testrészt, amely azonban csak nem gyógyult. “Nem volt más választásom, elmentem röntgenre, amely nem mutatott ki semmit. Nem hagytuk annyiban, és bejelentkeztem MR-vizsgálatra, ami viszont kimutatott mindent. Kiderült, hogy komoly gond van a vállamban, elszakadt egy ín, leszakadt egy porc, ennek következtében pedig a bicepsz is megsérült.”

A megoldás is meglett, műtéti úton hozzák helyre a vállat, Bogdán Zsoltot augusztus 26-án operálják. “Az orvos akkor fogja biztosra tudni, hogy mekkora a gond, amikor belenéz a vállamba – tette hozzá Golyó. – A felépülés három-hat hónapot vehet igénybe, attól függ, mennyire sima az ügy. Viszont Borfői Szabi barátomnak köszönhetően egy igen komoly rehabilitációnak nézek elébe, ahol többek között mágneses rezonancia, C-vitamin infúzió és jégkabin is segíti a gyorsabb gyógyulást.”

Bogdán Zsolt Golyó
A műtét után indulhat a rehabilitáció, majd jöhetnek az edzések, szigorúan fokozatos terheléssel

A veretlen bokszoló elmondta, hogy maximálisan betartja az orvosi utasításokat, és az előrejelzések legkorábban november-december környékén léphet ringbe, ráadásul nagyon komoly tervei vannak neki és menedzsmentjének. Egyrészt Petrányi Zoltán menedzserrel már beszéltek egy Csala Zoltán elleni magyar nehézsúlyú bajnoki meccsről, amely akár már decemberben létrejöhet.

“Mindenképp szeretnék összecsapni vele, csak az időpont nem biztos. De kell nekem az az öv is és meg is fogom szerezni! – mondta elszántan Bogdán, aki ráadásul nem mindennapi ajánlatot kapott: megkereste az Európai Boxunió (EBU), és felajánlotta neki a lehetőséget, hogy profi Európa-bajnoki címért bokszoljon. Ez eddig két legendás magyar ökölvívónak sikerült, Papp Lászlónak és Kovács Kokó Istvánnak.

Azonban az operáció miatt csúszik az EBU tétmérkőzés is. “Eredetileg szeptemberben lett volna a meccs, de a vállam miatt sajnos egyelőre nem jön össze. Mindenesetre sokat elmond a szintről, hogy akivel megküzdöttem volna, Johann Duhaupas, most világbajnoki címmeccset bokszolhat a WBC-bajnok amerikai Deontay Wilderrel – mondta Golyó. – De nem vagyok türelmetlen, mindennek eljön az ideje. Rajtam semmi nem múlik, és nagyon hálás vagyok, hogy Silló István és az RCMedia mellettem áll, valamint köszönöm BSK-nak és az Underboss kft-s barátaimnak is.”

Hozzászólások