Golyó speciális maszkban készül legfontosabb meccsére

Új támogató, még profibb felkészülés

2015/04/30

Tizedik profi mérkőzésére készül Bogdán Zsolt, veretlen nehézsúlyú ökölvívónk, a GBF (Global Boxing Federation) szervezet világbajnoka, az edzések pedig egyre keményebbé és élesebbé válnak. Nemrég írtuk, hogy Golyó új helyen edz, és most egy támogatónak köszönhetően egyre profibb sportfelszerelésekkel készülhet – nemcsak a május 22-i gálára, hanem az elkövetkezendő években.

Április elején írtuk, hogy Bogdán Zsolt új helyen, a BSK Crossfight edzőtermében készül következő, május 22-meccsére, ami mérföldkő lesz a nehézsúlyú világbajnok profi bokszoló pályafutásában. Ugyanis a tizedik megmérettetése lesz, amit a profi szervezetek is megkövetelnek a továbblépéshez. Közben új támogató állt Golyó mögé, így az edzések – ha ez lehetséges – még keményebbek lettek.

IMG_2129
Golyó a Masters kesztyűkben

Most a Váci úti SportX sportüzlete döntött úgy, hogy támogatja profi karrierjét, mert hisz a bokszolóban. Hosszú távon több új felszereléssel biztosítja a felkészülést, és negyedévente ad valami új és különleges eszközt. Ezek egyike most a Golyó által eddig is használt lengyel Masters bokszkesztyűk voltak, aminek a cég kizárólagos forgalmazója Magyarországon. A legérdekesebb azonban ezúttal az Elevation 2.0 edzőmaszk, mely speciális módon nehezíti az edzést.

A készítők által két évig fejlesztett és tesztelt maszkon található, és az oxigén szerkezetét megváltoztató szűrők segítségével ugyanis magaslati környezetet lehet szimulálni (900, 1800, 2700, sőt, akár 4500 méteres magasságokat), ezzel pedig sokkal hatékonyabbá teszi a tréningeket, növeli a tüdőkapacitást, ugrásszerűen javítva az állóképességet. Az egyre élesebbé váló felkészülés hajrájában ez különösen sokat számít.

IMG_2127
Az Elevation 2.0 edzőmaszk

Azonban nemcsak az állóképesség, hanem a reflexek javítása is fontos, hiszen nehézsúlyban különösen értékes fegyver lehet a gyorsaság. A SportX ezért egy ún. “reakció labdát” is adott, amely amilyen egyszerű eszköz, annyira hatékony. Ugyanis speciális formájának köszönhetően előre kiszámíthatatlan módon pattan vissza a földről, így nem lehet előre felkészülni annak, aki el akarja kapni.

Ez a labda fejleszti a szem és a kéz koordinációját, a reflexeket és a gyorsaságot, és bár sok sportágban lehet használni, a küzdősportokban különösen hatékony. Érdemes megnézni a használatáról készült videót, ide kattintva! A SportX üzlete (Váci út 168.) egyébként olyan sporteszközökre specializálódott, amelyekre nem feltétlenül a kezdőknek van szükségük, hanem azoknak a sportembereknek, akik bizonyos szintet már elértek a sportágukban, de hatékonyabbá szeretnék tenni edzéseiket.

IMG_2128
Golyó új barátjával, a “reakció labdával”

Jobban érdekel? Olvass még többet Golyóról!

Hozzászólások