Golyó világbajnokként sem lazít, nem ijeszti meg a horvát Herkules

Újabb kemény küzdelem vár rá március 14-én Cegléden

2015/03/10

Bogdán “Golyó” Zsolt tavaly decemberben szerezte meg a GBF (Global Boxing Federation) nehézsúlyú világbajnoki övét, miután tíz menetben legyőzte az egykor Mike Tysont is kiütő brit Danny Williamset. Szombaton, március 14-én még keményebb meccs vár rá: a robusztus felépítésű horvát Vjekoslav Bajiccsal csap össze Cegléden.

Bogdán Zsolt (8 győzelem, 0 vereség) a GBF-világbajnoki cím megszerzése után sem pihen, és újabb kemény ellenféllel csap össze a ceglédi ökölvívó gálán. A 191 centiméter magas, kemény felépítésű horvát Vjekoslav Bajiccsal (9 győzelem, 8 vereség) lép ringbe.

“Nagyon erős, kolosszális felépítésű, akinek jó balegyenesei vannak – mondta nehézsúlyú világbajnok “Golyó”. – Második helyen van a horvát ranglistán, de csak így léphetek előre, nem tehetem már meg, hogy könnyű ellenfeleket választok. Ez nehézsúly, itt egy pofon dönt, ezért nagyon jó kondícióban kell lennem.”

A 35 éves bokszoló hozzátette, hogy idén még szeretne négy-öt meccset vívni, amelyek közül reményei szerint az egyik, év végi mérkőzés a magyar profi nehézsúlyú címért megy majd. “Nem rajtam múlik, én most megverekednék a magyar bajnoki övért.” Az öv jelenleg Csala Zoltáné, aki decemberben szerezte meg Petrányi Zoltán kiütésével.

Szokás szerint a helyszínen fog szurkolni egy nagyobb társaság közepén Curtis is, aki amellett, hogy jóbarátja Golyónak, a bevonuló zenéjét is szerezte, amit el is szokott énekelni meccsek előtt. Őt is megkérdeztük, mint gondol a szombati meccsről és a kőkeménynek kinéző horvát ellenfélről.

A Ferobox Event nevű ceglédi ökölvívó gálán ringbe lép még a kispehelysúlyú WBO Európa-bajnok Bedák Zsolt (23 győzelem, 1 vereség) és a helyi kedvenc, Szellő Imre (4 győzelem, 0 vereség) is. Utóbbi azzal a grúz Shalva Jomardashvilivel (40 győzelem, 11 vereség, 2 döntetlen) csap össze, aki korábbi többszörös profi világbajnokunk, Erdei Zsolt utolsó ellenfele volt visszavonulása előtt.

Jobban érdekel? Olvass még többet Golyóról!

Hozzászólások