Gömöri és a Deutsch is távozik?

Véget érhet a paralimpiai botrány

2015/06/15

Másfél hónapja gyűrűzik a Magyar Paralimpiai Bizottság botránya, de a héten pont kerülhet az ügy végére. Információk szerint Gömöri Zsolt elnök távozik posztjáról, de Deutsch Tamás alelnöknek sem biztos a helye.

A paralimpikonok mintegy másfél hónapja szólították fel a bizottság elnökét, hogy távozzon. Azért fordultak Gömöri ellen, mert végtörlesztési kedvezményt kapott, amit a bizottság pénzéből fizettek volna, azt követően pedig egyre több visszásságra derült fény. Az elnök azonban kötötte az ebet a karóhoz, és semmi esetre sem akart lemondani, mert úgy látta: ő becsületesen, és a szabályokat betartva dolgozott. 

Deutsch Tamás 

Péntekre rendkívüli közgyűlést hívott össze a Magyar Paralimpiai Bizottság, melyen bizalmi szavazáson fog eldőlni az elnök sorsa. A Népszava információi szerint szinte biztosra vehető, hogy nem szavaznak bizalmat Gömörinek, ebben az esetben az alelnök, Deutsch Tamás is távozhat posztjáról. Kivéve, ha Gömöri Zsolt meg sem várja a szavazást, hanem önként lemond tisztségéről.

A paralimpiai botrány sok kárt okozott a parasportolóknak: az ügy tisztázásáig megvonta a támogatást a Coca-Cola, a mai napon pedig az Allianz.

Hozzászólások