Gondoltad volna, hogy ő a legjobban kereső hazai sztár?

Ha ez igaz, örököseinek sem kell szűkölködnie

2014/10/20

Azt már tudjuk, hogy Michael Jackson a legjobban kereső (elhunyt) külföldi híresség, de úgy néz ki, a legfizetettebb hazai sztár kilétére is fény derült.

zambojimmy2Zámbó Jimmy népszerűsége anyagi biztonságot jelent örökösei számára is. Az egyik hazai lap ötszáz millió forintra saccolja azt az összeget, amit a Király művei után fizettek a jogdíjak miatt – olvashatjuk a Kiskegyed oldalán.

A Király fia, Zámbó Krisztián cáfolja a találgatásokat: „Ez az összeg azért túlzó. Én, mint az egyik törvényes örökös, ennek a tizedét sem kaptam. Szóval azt kell, hogy mondjam, szó sincsen ötszázmillió forintról.”

Joós István, a Magneoton kiadó vezetője és egyben a Jimmy lemezek gondozója is megerősítette Krisztián állítását: „Ez az összeg valóban nem éri el az ötszázmillió forintot. Ugyanakkor, mint a Jimmy életművét gondozó kiadó vezetője, kijelenthetem, hogy megközelítőleg sem keresett soha egyetlen magyar sztár sem annyit, mint a halála után Zámbó Jimmy.”

Azonban ha az ötszázmilliónak csak a tizedét kapja meg a négy örökös fejenként, az is kétszázmillió forintra jön ki összesen. Az sem titok, hogy hamarosan újabb összegre számíthatnak Jimmy fiai és özvegye, ugyanis nem sokára ismét kaphatók lesznek majd azok a lemezek, amik a Király halála után jelentek meg, de csak rövid ideig voltak elérhetőek. Olyan dalokról van szó, amelyeket korábban nem hallhattunk a népszerű énekestől, így biztos nagy lesz a siker…

Külföldön Michael Jackson vezeti a legtöbbet “kereső” elhunyt hírességek Forbes magazin által felállított rangsorát: az öt évvel ezelőtt elhunyt énekes 140 millió dollárra (34 milliárd forint) becsült éves bevételével került a lista csúcsára. Jackson több mint kétszer annyit “keresett” 2013 októbere óta, mint a lista második helyén szereplő Elvis Presley, akinek éves bevételét 55 millió dollárra becsülik, míg Charles Schulz, a Charlie Brown- és Snoopy-képregények alkotója Jackson bevételeinek kevesebb mint harmadával, 40 millió dollárral került a harmadik helyre. – MTI

Hozzászólások