Görögsaláta RC-módra

Bármilyen húshoz tökéletes köret

2016/05/25

A görögsaláta egyik legnagyobb előnye, hogy pár perc alatt kész. A másik pedig az, hogy bármilyen húshoz ehetjük, vagy akár csak magában is!

Nálunk manapság a legnagyobb sláger, a rántott húsoktól kezdve a grillezett csirkéig mindenhez ezt esszük. Nem véletlen, hiszen a görögsaláta összes hozzávalóját külön-külön is szeretjük, együtt pedig csak jobb lesz a dolog. Mutatjuk is, hogy készítjük mi!

Hozzávalók:

  • 3 nagy, érett paradicsom
  • 2 uborka
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 4 teáskanál citromlé
  • 1 1/2 teáskanál szárított oregánó
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csésze morzsolt feta sajt
  • 6 fekete olajbogyó

Elkészítése:

Egy tálban keverjük össze a paradicsomot, uborkát és hagymát. Öntsük rá az olajat és a citromlevet, majd szórjuk rá az oregánót, a sót és a borsot. A tetejére tegyük a feta sajtot és az olajbogyókat, és már tálalhatjuk is!

Szinte bármilyen húshoz tökéletes köret.

Jó étvágyat!

Hozzászólások