Grill camembert fűszeres salátával

Grillsajt - a kerti partik főszereplője

2017/06/12

Nyakunkon a grillszezon, de hogy még véletlen se unhass rá a tartalmas húsokra, próbáld ki a különböző grillsajt variációkat is. Fűszeres salátával tálald!

Hozzávalók:

A sajthoz és a salátához: 

  • 320 g camembert sajt (2 doboz / 4 db)
  • 300 g sárgarépa
  • 150 g retek
  • 2 közepes db alma (savanykás)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 marék mazsola
  • 6 szál menta

Az öntethez: 

  • 5 ek olívaolaj
  • 0.5 citromból nyert citromlé (lehet zöldcitrom is)
  • 1 teáskanál méz
  • só ízlés szerint
  • citrombors ízlés szerint
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés: 

1. A retket vékonyan felkarikázzuk, a sárgarépát gyufaszálnyi csíkokra, az almát vékony cikkekre vágjuk. A petrezselyemzöldet és a mentalevelet durvára aprítjuk. Elkészítjük az öntetet. A hozzávalókat egy csavaros tetejű üvegben jól összerázzuk.

2. A natúr grillsajtot előírás szerint megsütjük. A szezámmagot szárazon megpirítjuk. Tálalás előtt a felszeletelt hozzávalókat lazán összeforgatjuk a mazsolával, a zöldfűszerekkel és az öntettel.

3. Tányérokra osztjuk, megszórjuk a szezámmaggal és megkoronázzuk egy-egy szelet frissen sült grill Camembert sajttal.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások