Gyászol a Forma-1: elhunyt Bianchi

Kilenc hónapot bírt kómában

2015/07/18

A francia Jules Bianchi tavaly októberben szenvedett súlyos balesetet a Forma-1-es Japán Nagydíjon, fejsérülése miatt azonnal kórházba szállították. Megműtötték, kómába esett, szervezete kilenc hónapig küzdött, de nem bírta tovább.

Jules Bianchi 2014. október 5-én nem lassított egy sárga zászlós jelzésnél, veszítette el uralmát a Marussia felett a Forma-1-es Japán Nagydíjon, majd 126 kilométer/órás sebességgel nekicsapódott az éppen Adrian Sutil Sauberjét elszállítani igyekvő munkagépnek. Az ütközés során olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy azonnal kórházba kellett szállítani ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A légzése helyreállt, így Nizzába szállították, ahol kómába esett, és azóta sem ébredt fel. Ott bekövetkezett haláláról a családja értesítette a rajongókat és a világot. Édesapja pár hete nyilatkozta azt, hogy fia nem bírná a tehetetlenséget, ha felébredne, ami egyébként ő maga fogalmazott meg Michael Schumacher 2013 szilveszteri balesetekor.

jb
Jules Bianchi szervezet kilenc hónapig kózdött

A 25 éves Bianchi azonban súlyosabb sérüléseket szenvedett az egyébként azóta is lábadozó Schumachernél. A vizsgálatok szerint úgynevezett diffúz axonális sérülése volt, amely az agy nagyobb részét érintette. Az ilyen sérültek túlnyomó többsége soha nem nyeri vissza az eszméletét, vagy ha mégis, általában maradandó agyi károsodást szenvednek.

A legendás Ayrton Senna 1994 május1-i imolai tragédiája óta nem volt halálos baleset a Forma-1-ben, egészen mostanáig.

Hozzászólások