Gyászol a futball szakma

Elhunyt Eisemann László

2015/06/19

Tragikus körülmények között vesztette életét a Ferencvárosi Torna Club kedvelt gyúrója, Eisemann László, akinek haláláról eddig nem tisztázott információk láttak napvilágot. A futball szakma egyöntetűen részvétét nyilvánította.

Sokakat megdöbbentett az FTC gyúrójának halálhíre. A 61 éves Eismann László volt aktív futball játékos is, később váltott a gyúró szakmára, hogy így is a foci közelében tevékenykedhessen. 1989-től a magyar válogatott gyúrója volt, 250 mérkőzésen működött közre a nemzeti csapat mellett.

eisemann

A Fradi hivatalos közleményében tudatta a gyászhírt nemcsak a csapat rajongóival, de az egész szakmával. Ejzit sokan ismerték és szerették.

„A széles mosolyáról és jó kedélyéről híres Ejzi 1996-ban, az Olympiakosz Pireusz elleni UEFA-kupa-párharcnál csatlakozott a Ferencvárosi Torna Clubhoz, és itt is azonnal szerencsét hozott. A mieink óriási mérkőzésen harcolták ki a továbbjutást.

Ejzi egy hároméves periódustól eltekintve közel húsz esztendőn keresztül szolgálhatta szeretett klubját. Két bajnoki címet, három Magyar Kupa-győzelmet, egy Szuperkupa-sikert, két Ligakupa-győzelmet ünnepelhetett a mieinkkel.

Ott volt velünk az UEFA-kupa-menetelésünkkor, és akkor is, amikor a mieink idén hosszú idő után megnyerték a Magyar Kupát.

Negyvenhét éven át tartó futballkarrierjének utolsó mérkőzésein labdarúgóink megnyerték a Magyar Kupát és a Ligakupát is.

Ejzi győztesként érkezett, és győztesként távozott el közülünk” – áll a közleményben.

Halálának körülményei eddig vitatottak, betegségről nem hallani, azonban a FourFourTwo magazin információi szerint a kedvelt gyúró önkezével vetett véget életének. Sokan még most sem ocsúdtak fel az első sokkból, Csábi József a válogatottnál dolgozott együtt Eisemannal, akinek halálhíre megdöbbentette az egykori játékost. “Megdöbbentett Ejzi halálhíre. Ugyan már eltelt azóta néhány óra, hogy a feleségem meglátta a szomorú információt az interneten, de még mindig a hatása alatt állok, egymás után jönnek elő a közös emlékek. Laci a masszőrszakma mestere volt, nagyon sokat köszönhetek neki, rengeteget segített játékos-pályafutásom során, aztán ugyanezzel az örökké vidám, mosolygós, sztorizgató Ejzivel találkoztam a válogatott stábtagjaként is. Nagyon szerettem, izraeli légióskodásom során vendégül is láttam, s egyelőre képtelen vagyok feldolgozni a hírt. Ezúton is szeretném kifejezni részvétem a családjának” – nyilatkozta a Blikknek.

A szakmában csak jó dolgokat mesélnek róla, mindig vidám, mosolygós embernek tartották. Az egykori Fradi játékos, majd a klub későbbi vezérigazgatója, Berki Krisztián is részvétét nyilvánította közösségi oldalán.

Nyugodj békében Eisi ⚽️ #mindorokkeferencvaros #ftc #eisi #eisemannlaszlo #nyugodjbekeben #aberki

A photo posted by a berki (@berkikrisztian) on

Eisemann László 14 évesen a III. kerületi TVE-nél kezdte a labdarúgó pályafutását, majd játszott Székesfehérváron a MÁV Előrében és a BKV-ban is. A futball volt az élete, a pályára masszőrként tért vissza. Nyugodjék békében!

Hozzászólások