Gyere el a mega Duna-ölelésre!

A Mindspace nonprofit szervezet arra kér minden Budapesten székelő városlakót, hogy ne cicózzon tovább, hanem tegye azt, amit tennie kell, és fejezze ki szeretetét az iránt a folyó iránt, amit Dunának hívunk. A vállalkozó budapestieknek csak egy negyedórát kell az életükből az Öleld meg a Dunát! akcióra szánniuk.

2014/05/04

Május 8-án kell megölelni a Dunát. Nem kell, de erősen javallott. A Mindspace nonprofit szervezet a Danube Flow – Hív a Duna! rendezvénysorozat keretében valósítja meg minden magyarok álmát, a Duna-ölelést.

danube_flow

A szervezők 2000 embert várnak, akik az Erzsébet híd és a Szabadság híd között egy emberláncot alkotva, egymás kezét fogva szimbolikusan megölelik a Dunát. Nincs más teendő, mint jelentkezni az eseményre, eljönni május 8-án este fél 7-re, és megszeretgetni a folyót.

A két híd közötti területet szektorokra osztottuk, a szektorbeosztás, illetve az eseményre való jelentkezés az eventbrite oldalán elérhető. A résztvevők, amint elfoglalták az előre lefoglalt helyüket, a Mahart jóvoltából megszólaló hajódudára fogják meg és engedik el egymás kezét. A mega Duna-ölelés flash mob a tervek szerint negyedóráig tart majd.

Az eseményt különleges módon dokumentálják a szervezők. Az Erzsébet hídról Benedek József, a magaslatokból fotózás nagymestere, Rizsavi Tamás kollégája fotóz, a partról és a folyóról hat operatőr hat kamerával rögzíti filmre az eseményeket, egyikük a Cannes-ba frissen meghívott rövidfilm, a Kivégzés operatőre, Csepeli Eszter. Az eseményen jelen lesz továbbá Hajós András énekes, humorista és Novák Péter énekes, műsorvezető is.

A Mindspace csapata szeretné kékbe öltöztetni az eseményt, ezért hagyományteremtő szándékkal minden résztvevőt egy kizárólag erre az alkalomra gyártott kitűzővel ajándékoz meg. Azok között, akik komolyan belemerülnek a nyolc eseményből álló rendezvénysorozatba, és legalább három Hív a Duna! eseményre ellátogatnak, értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Részt szeretnél venni a mega Duna-ölelésen?

Nincs más dolgod, mint:

regisztrálni az eseményre,

május 8-án 18.30-kor a regisztráció során az általad megadott szektorhoz jönni,

– megfogni a melletted álló kezét, és megölelni a Dunát.

Hozzászólások