Gyerek vagy karrier? – érzékeny kérdések a jósnál

Máté mágus válaszol

2015/04/17

Minden pénteken szakértő jósunk, Máté Mágus válaszol kérdéseitekre. Nincsenek tabuk, semmi sem kínos, bátran kérdezd meg azt, amit még a legjobb barátodtól sem mernél! Máté egy ismeretlen ismerősként, objektíven, a legjobb tudása szerint világít rá a problémára és a megoldásra. Öt kérdés, öt jóslat, minden héten! Segítünk!

 

A testvérem, aki 23 éves egy nála 12 évvel idősebb nővel jár. Ő nagyon odáig van érte, szerintem azonban a csaj csak játszik vele. Hiába mondom neki, hogy hagyja el, a tesóm hajthatatlan. Mit tehetnék? Igazam van, vagy rosszul látom a dolgokat? (Kata, 25)

mate_magus
Máté Mágus, az RC News horoszkóp szakértője

Kedves Kata! Sajnos a nő valóban csak játszik a testvéreddel. Semmit nem tudsz tenni, hogy észrevegye. A legjobb megoldás az, ha vársz. Ugyan elmondhatod a véleményedet, de ez most olyan lenne, mint a falra hányt borsó. Ő most nagyon a rózsaszín köd mögött él, és semmit nem hall meg. Idővel viszont rájön a dolgokra!

Új munkahelyem van és nagyon bejön az egyik kollégám. A legutóbbi céges bulin egymás mellé keveredtünk, és jókat beszélgettünk. Ennek az lett az eredménye, hogy másnap a konyhában elhívott randizni. Én mennék, de nem tudom, hogy mit szólnának hozzá a többiek, ha ez kiderülne? Mit javasolsz? (Noémi, 30)

Kedves Noémi! Semmi kivetni valót nem mutatnak a lapok abban, ha igent mondasz a meghívásra. Egy nagyon jó kapcsolat alakulhat ki köztetek, bár a kollégádnak még a van a múltban lezáratlan ügyei a magánélet terén. Jobb, ha erről egy picit előtte tájékozódsz, hogy ne érjen a későbbiekben meglepetés!

iStock_000005649121_Small

Kölcsönadtam a barátomnak húsz ezer forintot, amire most nagy szükségem lenne. Már többször kértem tőle vissza, de ő mindig csak ígérget. Egyszerűen fogalmam sincs, hogyan tudnám visszaszerezni, már arra is gondoltam, hogy valahogy megfenyegetem. Az a pénz az enyém, és csak segíteni akartam neki, erre most nekem kell érte kuncsorognom. Mit tegyek? (István, 32)

Kedves István! A fenyegetés hatására ugyan megijedne és valóban visszaadná a pénzt, de kérdés, hogy vajon ez mennyire etikus.Ugyan az sem túl jó megoldás az ő részéről, hogy nem adja meg a tartozását, de nálad ne a fenyegetés legyen az első eszköz. Ha már minden kötél szakad, akkor el lehet gondolkozni rajta.

 

Nagyon rossz a viszonyom az egyik kollégámmal. Már többször próbáltam vele beszélni, hogy bennem nincs semmi ellenérzés iránta, és szeretném jól csinálni, amit teszek, de úgy érzem, mindig szándékosan beleköt abba, amit csinálok. Mindig csak a negatívumokat emeli ki, sohasem dicsér, mintha mindent rosszul csinálnék. Gondolkoztam a váltáson, de szeretem ezt a helyet. (Gábor, 38)

Kedves Gábor! A kollégád valami miatt röstell rád. Nem képes elfogadni azt, hogy bizonyos dolgokban jó vagy, még nála is jobb vagy. Próbálja az önbecsülésedet, az énképedet minél inkább a porba tiporni, hogy később ne legyél ennyire maximalista a rád bízott feladatokban. Ne halld meg a negatív megjegyzéseit, sajnos ő nem építő kritikákkal bombáz. A váltást pedig felejtsd el, ezen a munkahelyen van jövőd!

young couple sitting together thinking about his comming baby in pregnancy concept

A szerelmem gyereket akar, én viszont még várnék ezzel. Most indul be a karrierem, nem akarok egy percre sem leállni. Ő viszont már 40 éves, tehát érthető, hogy szívesen lenne apuka. Nem akarom elveszíteni, de nekem ez még korai, és már egyre gyakrabban veszekszünk emiatt. Nem akarok választani, hogy gyerek, vagy karrier, de lehet szükség lesz rá. Hogyan nyerhetnék még egy kis időt, hogy őt se bántsam meg? (Anna, 28)

Kedves Anna! Elmondtad már neki őszintén, hogy miért nem szeretnél még gyereket? A választ te is tudod, de segítek: nem. Ha őszintén beszélsz vele, hidd el, semmi harag nem lesz a részéről. Meg fogja érteni a helyzetedet, támogatni fog, de egy záros határidőt tűzzetek ki a projektnek. Hajrá!

Hozzászólások