Gyermekenként 58 ezer forint

Családi pótlék négy évre visszamenőleg

2014/12/19

Érdemes utánanézni azoknak a lehetőségeknek, amikkel egy család élhet. Nem kis anyagi segítséget jelenthet az az összeg, amit gyermekenként kaphatnak a szülők Magyarországon is.

Két gyermek esetében a családi pótlék értéke 400 euró, azaz több mint 120 ezer forint, ami egyáltalán nem elhanyagolható összeg az átlagkereset tekintetében sem. Ráadásul a gyermek 25 éves koráig, és akár 4 évre visszamenőleg is igénybe vehetjük.

Family having  financial problems

Ehhez arra van szükség, hogy a szülők Németországban dolgozzanak. A bizonyított munkaviszonyon kívül pedig az is előírás, hogy a maximum 25 éves gyermekek még tanulmányt folytassanak. Mivel korlátlan mennyiségű külföldi bevándorlót és vendégmunkást tudnak alkalmazni, hiszen szükségük is van rá, akik az abban az országban adóznak, így nem csoda, hogy ilyen mértékű támogatást nyújtanak a családoknak.

College Money

Ez az összeg a harmadik gyerek után már 190, további gyerekek után pedig 215 euró. Amennyiben a szükséges feltételeket bizonyítani tudjuk (munka- és hallgatói jogviszony), úgy négy évre visszamenőleg is megkaphatjuk az igényelhető összeget. A statisztikák szerint ez közel 135 ezer magyar embert érint Németországban.

forras:palyazatfigyelo

Hozzászólások