Gyilkosságot szült a feszültség a színházban

Világsiker lesz a magyar darab?

2015/12/11

Újra megelevenedett Édes Anna története a Belvárosi Színház színpadán. A szereplők játéka mellett a képi- és hanghatások segítették a nézőket abban, hogy ők is átélhessék azt a feszültséget, amely a főszereplő végzetes tettéhez vezetett. Teátrális gyilkosság a világsiker kapujában…

Kosztolányi Dezső regénye az 1919-1922 közötti Magyarországon játszódik, melyben olyan problémákat feszegetett az író, amelyek a mai napig aktuálisak, így nemcsak szórakoztató az előadás, hanem elgondolkodtató is egyben. Tóth Ádámnak, a musical rendezőjének régi álma vált valóra azáltal, hogy színpadra vihette kedvenc művét, ráadásul kedvenc műfajában. A helyzet az, hogy egyáltalán nem volt rossz választás, ugyanis a modern feldolgozás ellenére a zenék is jól passzoltak a darab mondanivalójához, amit a Kozmixból ismert Horvát Zsolt Hozsónak köszönhettek a nézők, aki egyébként olyannyira részese a darabnak, hogy végül ő ítélte el 15 év fegyházra rizsparókás bíróként Édes Annát.

De hogy a New York-i magyarok se maradjanak ki a hihetetlen tébolyból és brutális gyilkosságból, hamarosan „házhoz” megy hozzájuk a társulat, ami talán világsikert is hoz majd a számukra.

Hozzászólások