Gyógyító színek

Hogyan együk magunkat nyugodtra, vidámra, energikusra

2014/09/26

Képzeljük el, hogy azt a feladatot kapjuk, hogy egy kosárral a kezünkben járjuk végig a piacot és válogassunk azokból a gyümölcsökből, zöldségekből, amelyekből akarunk, illetve, amelyeket jól esik kiválasztani a színük alapján  – nos, érdekes következtetéseket lehetne levonni annak alapján, hogy melyikeket találnánk szimpatikusnak – a színük alapján.

Vajon a nap-sárga barackra, a piros almára, a zöld uborkára, a kék szilvára esne a választásunk? A vizsgálatok szerint, aki ezt a négy színt beválogatná, az valószínűleg kiegyensúlyozott, elégedett személyiséggel bír – aki vagy már megtalálta a lelki békéjét, vagy tudja, hogy mit akar és jó úton van afelé, illetve boldog. A különböző színű gyümölcsök nem csak bizonyos ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak táplálva, erősítve a testet, de színük is gyógyítólag hat – a lélekre.

Nézzük, mit szimbolizálnak a fenti színek: 

piros: önbizalom
kék: elégedettség
zöld: önbecsülés
sárga: belső szabadság

Használjuk a színek adta erőt, energiát – együk magunkat lendületesre, nyugodtra, vidámra a következőképpen:

Piros – a tűz színe.Tettvágy, öntudatosság, kitartás, erő, fáradhatatlanság kapcsolódik hozzá. Negatív esetben viszont az ingerültség.Ez a szín mindent mozgásba lendít és fenntartja az áramlást, olyan akár a keringő vér. A fáradtság, lustaság ellenszere. Ha nehezen indulunk be reggelente vagy híján vagyunk a tetterőnek, akkor válogassunk a piros színű gyümölcsök, zöldségek közül: eper, málna, ribizli, cseresznye, meggy, alma, hónapos retek, paradicsom, cékla…

Kék – a nyugalom színe. A megnyugvás, megelégedettség, biztonság képviselője. Stressz és túlhajszoltság esetén  válasszuk a következőket:kék szőlő, szilva, áfonya, lila káposzta, padlizsán.

Zöld – a belső stabilitás, kitartás, nyugalom, visszafogottság, megfontoltság,  önbecsülés színe. Ha kételkedünk önmagunkban, akkor menjünk ki a természetbe és gyűjtsük be az ehető zöld leveles növényeket és készítsünk belőlük salátát. A tavasz első növénykéi: a fiatal gyermekláncfű levele, a tyúkhúr, majd őket követi: a zöldborsó, zöldbab, cukkini.

Sárga – felvidít, felszabadítóan hat ránk, a szabadság és kibontakozás színe. A szellemi munka szárnyalását kitűnően elősegíti, serkenti az életörömöt és az érzések szabadabb áramlását. Ha erre vágyunk, akkor sárgarépa, sütőtök, citrom, körte, banán, ringló és barack kerüljön a tányérunkra. (forrás: tudasfaja.com)

Hozzászólások