Gyors gólváltás és döntetlen az orosz – dél-koreai csatában

Unalmas első félidő után felpezsdült a játék

2014/06/18

Döntetlent játszott egymással az orosz és a dél-koreai válogatott a brazíliai labdarúgó-világbajnokság H csoportjának keddi első fordulójában.

H csoport, 1. forduló:
Oroszország-Koreai Köztársaság 1-1 (0-0)

Cuiabá, Pantanal Aréna, 40 ezer néző, v: Néstor Pitana (argentin)
gólszerzők: Kerzsakov (74.), illetve Li Kun Ho (68.)
sárga lap: Satov (49.), illetve Szon Hung Min (14.), Ki Szung Jung (30.), Ku Dzsa Csol (91.)

Andrey Yeshchenko védi a labdát Son Heung Min elől - fotó: fifa
Andrey Yeshchenko védi a labdát Son Heung Min elől – fotó: fifa


Oroszország:
Igor Akinfejev – Vaszilij Berezuckij, Szergej Ignasevics, Andrej Jescsenko, Dmitrij Kombarov, Jurij Zsirkov (Alekszandr Kerzsakov, 71.) – Gyenyisz Glusakov (Igor Gyenyiszov, 72.), Alekszandr Szamedov, Viktor Fajzulin, Oleg Satov (Alan Dzagojev, 60.) – Alekszandr Kokorin

orosz szurkoló tábor - fotó: fifa
orosz szurkoló tábor – fotó: fifa


Koreai Köztársaság:
Dzsung Szung Rjong – Li Jong, Jun Szuk Jung, Kim Jung Gvon, Hong Dzsong Ho (Hvang Szok Ho, 73.) – Ki Szung Jung, Han Kuk Jung, Li Csung Jong, Szon Hung Min (Kim Bo Kjung, 84.) – Ku Dzsa Csol, Pak Csu Jung (Li Kun Ho, 56.) 

Ki Sung Yueng és Alexander Samedov ütközik - fotó: fifa
Ki Sung Yueng és Alexander Samedov ütközik – fotó: fifa

II. félidő:
68. perc: labdaszerzés után megiramodtak a dél-koreaiak, majd a csereként beállt Li Kun Ho mintegy 22 méterről lőtt, Akinfejev kapus állva próbált hárítani, de kipattant a kezéből a labda, amely a feje felett átszállva a gólvonal mögött landolt (0-1).

Igor Akinfeev a potyagól után - fotó: fifa
Igor Akinfeev a potyagól után – fotó: fifa


74. perc: Dzagojev közeli lövését kiütötte a dél-koreai hálóőr, de a kapu előtti kavarodást követően a néhány perccel korábban csereként beállt Kerzsakov öt méterről a bal alsó sarokba bombázott (1-1).

Dél Koreai szurkoló - fotó: fifa
Dél Koreai szurkoló – fotó: fifaMindkét csapat védekező felfogásban lépett pályára, az első harminc perc tapogatózó játékkal telt. A félidő hajrájában kissé megélénkült a mérkőzés, de egy-egy távoli lövést leszámítva a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A felek teljesítményéről mindent elmond a publikum reakciója, amely a szünetben füttykoncerttel “kísérte” az öltözőbe a játékosokat.

Nestor Pitana vezetőbíró figyelmezteti Ki Sung Yuenget a szabálytalansága után
Nestor Pitana vezetőbíró figyelmezteti Ki Sung Yuenget a szabálytalansága után


A fordulást követően jóval eseménydúsabb lett a találkozó, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A hajrához közeledve Akinfejev hatalmas potyagólja után előnybe kerültek a dél-koreaiak, örömük azonban nem tartott sokáig, az egyre aktívabbá váló oroszok ugyanis néhány perc múlva egyenlíteni tudtak. Az utolsó negyedórában Fabio Capello együttese állt közelebb a győztes gól megszerzéséhez, de végül maradt a döntetlen.(MTI)

Aleksandr Kerzhakov ünnepli az oroszok gólját Alexander Samedovval - fotó: fifa
Aleksandr Kerzhakov ünnepli az oroszok gólját Alexander Samedovval – fotó: fifa
Hozzászólások