Gyors paradicsomos spagetti

Itt a hőséghez illő tökéletes recept!

2017/06/30

A nagy hőségben igyekszünk minél kevesebb időt tölteni a konyhában. Ezzel a szuper gyors tésztarecepttel finom ebédet/vacsorát varázsolhatsz az asztalra!

Nyáron sok étterem kínálatában szerepel a friss paradicsomos spagetti. Otthon is könnyen elkészítheted, kihasználva a paradicsom igazi szezonját és az ilyenkor kapható “napízű”, zamatos paradicsomokat. Gyors, egyszerű, finom! 

Hozzávalók:

  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 10 ek olívaolaj (extra szűz)
  • 5 levél bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • só ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 250 g spagetti tészta

Elkészítés: 

1. Az olívaolajon megfuttatjuk a hajszálvékony szeletekre vagy nagyon finomra vágott fokhagymát.

2. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott koktélparadicsomokat. Pár perc alatt átforrósítjuk a serpenyőben, sóval, borssal és vékony csíkokra vágott bazsalikommal ízesítjük.

3. Összeforgatjuk az előzetesen al dentére főzött spagettivel és parmezánforgáccsal megszórva azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!

(via, photos: cooking.nytimes.com)

Hozzászólások