Gyümölcsön és zöldségen él ez a dán kismama

2019/09/16

A 23 éves, dán Anne Jensen csak nyers gyümölcsöt és zöldséget eszik, ezeken kívül nem visz be más tápanyagot a szervezetébe. Különleges étrendjének 3 éve él, melyet most várandóssága alatt is betart, sőt születendő gyermekét is ugyanígy kívánja táplálni.

A diétát egyébként nem ő találta ki és a fruitarianizmus névre keresztelt étkezési szokásról van szó. Bevallása szerint tele van energiával, minden nap 5 órakor kel és 10 kilométert fut. Anne akkor állt rá a diétára, amikor 19 évesen fáradtsággal, izomremegéssel és hajhullással küzdött. Keresve a megoldást problémáira, rátalált erre a táplálkozási rendszerre. Azt mondja, étkezési szokásainak megváltozásával visszaszerezte az önbizalmát és az életenergiáját is.

“Imádom az érzést, ami eltölt ezzel a diétával. Imádom, hogy ennyi energiám van. Imádom, hogy a bőröm mennyire kitisztult, miután áttértem a nyers ételekre.” – mondta Anne, aki jelenleg 25 hetes terhes. Első gyermekét várja és 22 éves párjával úgy látják helyesnek, ha nem mond le diétájáról a várandósság miatt, sőt gyermekük is gyümölcsön és zöldségen fog élni születése után.

Fontosnak és felelősségünknek tartjuk felhívni olvasóink figyelmét arra, hogy ezt a táplálási módszert nem hogy nem javasolja, de kifejezetten ellenzi a legtöbb szakorvos. A gyermekek fejlődése szempontjából rendkívül fontos és egészségükre vonatkozóan hosszú távon radikálisan meghatározó szerepet tölt be a bevitt tápanyag minősége és sokszínűsége. Gyermekünket ezzel és hasonló diéták betartásával nem gasztronómiai élményektől, hanem az egészséges életmód folytatására való joguktól fosztjuk meg.

Hozzászólások